Umeå kommun, Utbildning

Utbildningsförvaltningen inrymmer verksamheterna förskola, grundskola, gymnasieskola samt vuxenutbildning. Förvaltningen styrs av två nämnder, för- och grundskolenämnden samt gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden. Utbildningsförvaltningen leds av utbildningsdirektör och har totalt ca 5 000 medarbetare.

På utbildningsförvaltningens kontor arbetar ca 75 personer inom ekonomi, HR, utveckling, kommunikation, lokalplanering, IT och kansli. Vi ger stöd och service till verksamheten och utbildningsförvaltningens två nämnder samt ger service till medborgare inom vårt kompetensområde.

Vi söker nu en ny lokalplanerare till vår enhet!

Arbetsuppgifter
Som lokalplanerare är dina arbetsuppgifter varierande och tillsammans med dina kollegor ansvarar du för lokalförsörjningsfrågor inom för- och grundskolans verksamhet. Du kommer att ingå i ett arbetslag tillsammans med två lokalplanerare och en miljöhandläggare samt samverka med förvaltningens övriga kompetenser i lokalförsörjningsfrågor. Du kommer att ingå i förskolans respektive grundskolans ledningsgrupp och vara direkt underställd utbildningsförvaltningens kanslichef.

Dina huvudsakliga ansvarsområden är att på ett strategiskt plan verka för för- och grundskolans lokalförsörjning vad gäller ny-, om-, och tillbyggnadsprojekt samt säkerställa hög lokaleffektivitet genom noggrann lokalplanering utifrån befolkningsprognoser och verksamheternas behov. Vidare sammanställer och presenterar du utredningar inför politiska beslut. Du tar även fram behovsunderlag till ekonomichef enligt årsplan för budget- och investeringsprocess.

Som lokalplanerare kommer du att verka som utbildningsförvaltningens talesperson och samverka med fastighetsägaren vid ny-, om-, och tillbyggnadsprojekt. I din roll som sakkunnig i lokal- och fastighetsrelaterade frågor är du verksamhetens och fastighetsägarens mellanhand och kommer därigenom att ansvara för rådgivning och samordning av operativa fastighetsfrågor. Rollen innebär att kunna initiera och driva processer självständigt men också i nära samverkan med kollegor från andra funktioner på utbildningsförvaltningen samt ingå i kommungemensamma lokalförsörjningsnätverk. Att medverka till utveckling och implementering av effektiva lokalförsörjningsprocesser med hög kvalitet är vidare en viktig del av arbetet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har akademisk utbildning med relevant inriktning för arbetsuppgifterna, exempelvis fastighetsförvaltning eller motsvarande kompetens som vi bedömer likvärdig. För att lyckas i rollen bör du ha några års arbetslivserfarenhet inom lokalplanering och vi ser att erfarenhet från arbete inom förskola och grundskola är meriterande. För denna anställning krävs vidare att kunna kommunicera och uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska, mycket god datorvana och B-körkort.

Arbetet innebär kontakter såväl internt som extern och det är därför viktigt att du har god samarbetsförmåga, är kommunikativ och alltid försöker skapa bästa möjliga dialog med dem du möter i ditt arbete.

För oss är det viktigt att du som person har ett positivt och flexibelt förhållningssätt, att du trivs med att hålla en hög servicenivå och samarbeta med olika funktioner och att du har ett gott bemötande. Därför sätter vi stort värde på personlig lämplighet.

Med anledning av semesterperioder kommer urval och intervjuer att ske under slutet av augusti. 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/467
Kontakt
  • Maria Runarsdotter, Kanslichef, 090-161264
Facklig företrädare
  • Eva Österlund, SACO, 090-161806
  • Maria Lindgren, Vision, 090-163343
Publicerat 2024-06-11
Sista ansökningsdag 2024-06-25

Tillbaka till lediga jobb