Umeå kommun, Stöd och omsorg, Arvoderade uppdrag

I kommunerna Bjurholm, Nordmaling, Robertsfors, Umeå, Vindeln och Vännäs behövs personer som vill ta uppdrag som god man.

Vi söker dig som vill hjälpa en medmänniska. Personer kan behöva god man på grund av till exempel olika funktionsnedsättningar eller sjukdomstillstånd.

Uppdraget som god man
Som god man är du förordnad av tingsrätten och uppdraget kan ha olika stor omfattning. Det kan innebära att förvalta egendom, bevaka rätt eller sörja för någons person. Uppdraget är till stor del administrativt, man kan säga att du kommer att hjälpa till med att bevaka en enskild persons intressen i olika angelägenheter.

Exempel på sådant som en god man kan hjälpa till med:

  • betala räkningar, deklarera och hantera ekonomiska frågor
  • överklaga beslut
  • sköta kontakter med myndigheter

Uppdraget innebär inte att du är anställd. Det är ett personligt uppdrag och som god man har du rätt till ett arvode som du får utbetalat en gång per år.

Om dig
För att få ett uppdrag som god man ska du inte förekomma i polisens belastningsregister eller ha några betalningsanmärkningar. Innan du blir erbjuden något uppdrag kommer överförmyndarenheten att beställa utdrag ur kronofogdemyndighetens och polisens register. Eftersom du kommer att företräda en annan person kommer vi även att kontrollera dig i socialtjänstens register.

God mans uppdrag står under överförmyndarnämndens tillsyn, vilket innebär att du kommer att behöva redovisa det du gör i uppdraget.

Handläggning av ansökningar sker löpande.

Välkommen in med din ansökan!

Om du skickar in en ansökan kommer du att bli inbjuden till en informationsträff. Då får då veta mer om uppdraget och har möjlighet att ställa frågor. Informationsträffarna hålls några gånger per år.

Om Umeå kommun

Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Arvode
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2019/676
Kontakt
  • Camilla Carlstedt , camilla.carlstedt@umea.se
  • Jenny Karlsson , jenny.karlsson.2@umea.se
  • Kristin Strömberg, kristin.stromberg@umea.se
Publicerat 2020-01-01
Sista ansökningsdag 2020-12-31

Inapoi la locuri de munca vacante