Umeå kommun, Äldre- och funktionshinderomsorgen

Nu söker vi enhetschefer som vill arbeta som vikarie för våra ordinarie enhetschefer under sommaren 2023. Vi söker enhetschefer till våra verksamheter vård- och omsorgsboende, ordinärt boende (hemtjänst) och funktionshinderomsorgen. Är du intresserad av ett spännande och utmanande uppdrag där du gör skillnad för andra? Välkommen med din ansökan!

Inom äldreomsorgen erbjuder vi service och omvårdnad till dem som behöver stöd i det dagliga livet på grund av sjukdom, funktionsnedsättning och ålder. Det kan till exempel handla om trygghetslarm, hjälp i det egna hemmet (ordinärt boende/hemtjänst) eller boende i något av våra vård- och omsorgsboenden för äldre.

Funktionshinderomsorgen ger stöd och service till vuxna och/eller barn för att kunna möjliggöra förutsättningarna att kunna leva ett så självständigt liv som möjligt, samt verksamheter som ger insatser till barn och unga, exempelvis korttidsboende för barn. Brukarna har beviljade stöd enligt socialtjänstlagen med boendestöd/hemtjänst, särskilt boende eller personlig assistans enligt LSS.

Läs gärna mer om våra verksamheter här.

Vi vet att det inte alltid är lätt att vara ny på jobbet och därför gör vi vårt allra bästa för att du ska känna dig så förberedd som möjligt inför ditt sommarjobb hos oss. Du kommer få en introduktion som exempelvis innehåller utbildning i system och arbetssätt samt en arbetsplatsnära introduktion där du under en tid kommer gå parallellt med en av våra ordinarie enhetschefer.

Dina arbetsuppgifter

Som enhetschef under sommaren kommer du ansvara för ett eller flera boenden/områden inom någon av våra verksamheter; vård- och omsorgsboende, ordinärt boende (hemtjänst) eller funktionshinderomsorg.  

Du ansvarar för att våra vårdtagare/brukare får en god vård och omsorg, att verksamheten håller hög kvalitet samt medarbetarnas arbetsmiljö. Du leder omsorgspersonalen i det dagliga arbetet och planerar verksamheten utifrån vårdtagarnas/brukarnas behov.

En del fokus kommer också ligga på bemanningsfrågor och rekrytering samt kontakt med interna och externa aktörer i brukararens/vårdtagarens närhet eller nätverk.

Om dig
Vi söker dig som i första hand har färdig, alternativt påbörjad, högskoleutbildning. Vi ser det som positivt om du har tidigare erfarenhet av arbete inom äldreomsorg eller funktionshinderomsorg. Kanske har du också arbetat som chef tidigare.

Som person är du en god organisatör, strukturerad och ansvarstagande. Som enhetschef kommer du behöva hantera och lösa situationer som hastigt dyker upp. Det är därför viktigt att du är lösningsfokuserad, har god förmåga att prioritera och kan ta egna initiativ.  

I rollen vill vi att du företräder kommunen på ett förtroendeingivande och positivt sätt. Du sätter medborgarnyttan i fokus och för dialog med dina medarbetare om mål och planer så att de förstår sin roll och betydelse för helheten. Det är också viktigt att du står för våra gemensamma värderingar och är en förebild för dina medarbetare. Du uppmuntrar dina medarbetare till nyfikenhet, kreativitet och samverkan och synliggör såväl den enskilde medarbetaren som arbetslaget.

Övrigt

Totalt är det ca 23 platser som ska tillsättas, 16 platser inom äldreomsorgen och 7 platser inom funktionshinderomsorgen. Platserna är vikariat som sträcker sig från och med 5/6 (eller enligt överenskommelse), och som längst fram till 25/8. Vi söker i första hand dig som är intresserad av att jobba hela perioden.

Intervjuer och tillsättning kan komma att ske löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Du kan antingen bifoga ditt cv och personliga brev alternativt fylla i dina uppgifter i ansökningsformuläret. 

Följ oss gärna på Instagram @teamumeakommun!

Anställningsform Visstidsanställning (kortare än 3 månader)
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2022-06-05
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 27
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2022/1078
Kontakt
  • Linda Bodén, vård- och omsorgsboende äldre, 070–3426087
  • Magnus Börlin, ordinärt boende (hemtjänst), 090-161042
  • Helena Sjögren, särskilt boende, 070–6776669
  • Susanne Grahn, personlig assistans, 070–2792182
Facklig företrädare
  • Ethel Henriksson, Kommunal, 010-4429692
  • Jessica Axelsson, Vårdförbundet, 090-161883
  • Maria Lindgren, Vision, 090-161886
Publicerat 2022-12-12
Sista ansökningsdag 2023-01-31

Tillbaka till lediga jobb