Umeå kommun, Äldreomsorg, Utredning och bistånd

Äldreomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.

Inom enheten Utredning Äldre möter vi personer (65 år och uppåt) som med anledning av åldrandet och dess konsekvenser har behov av stöd och hjälp. Vi tar emot ansökningar, utreder och fattar beslut enligt socialtjänstlagen (SoL). Vi följer upp besluten för att säkerställa att brukaren får sina behov tillgodosedda. Kontoret finns centralt i Umeå.

Vi söker nu ett antal biståndshandläggare till vår enhet Utredning Äldre.

Dina arbetsuppgifter
Som biståndshandläggare möter du personer som på grund av till exempel ålder eller funktionsnedsättning behöver stöd och hjälp för att få ett bra vardagsliv. Arbetet innebär att i enlighet med gällande lagstiftning, aktuellt rättsläge samt fastställda mål ansvara för att utreda, fatta beslut om och följa upp individuella ärenden.

Vi kan erbjuda dig ett spännande arbete som innebär att du tillsammans med dina kollegor bidrar till enhetens och socialtjänstens framtida utveckling och framgång!

Om dig
Vi söker dig med socionomutbildning. Du har erfarenhet av handläggningar, utredningar och beslut utifrån socialtjänstlagen (SoL).

Vi ser gärna att du har erfarenhet av samverkan vid utskrivning från sjukhuset samt  biståndsbedömning. Du har god samarbetsförmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Har god datavana och erfarenhet av att använda digitala lösningar i utredningsarbetet. Vidare önskar vi att du har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leda till resultat.

Tjänsten kräver B-körkort.  

Urval och intervjuer sker löpande, skicka därför gärna din ansökan redan idag. Bifoga CV och personligt brev.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast, enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 11
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/126
Kontakt
  • Helén Gripenrot, enhetschef, 090-162627
  • Ida Bergström, chef, 090-161824
Facklig företrädare
  • Joakim Åsberg, SACO, 090-162829
  • Maria Lindgren, Vision, 090-161886
Publicerat 2023-01-30
Sista ansökningsdag 2023-03-08

Tillbaka till lediga jobb