Umeå kommun, Utbildning, Gymnasieskola, Forslundagymnasiet

Forslundagymnasiet ligger i en vacker lantlig miljö endast 5 km från Umeå centrum. Gymnasieskolan har cirka 220 gymnasieelever inom naturbruksprogrammet, programmet för mark och anläggning samt gymnasiesärskola. Här bedrivs även vuxenutbildning inom lantbruk, trädgård och mark och anläggning samt Yrkeshögskola. Skolan driver ett eget ekologiskt lantbruk med 60 mjölkkor och 20 tackor samt planerar för en mindre ekologisk grisproduktion i ett nytt stall. Växtodling bedrivs på 185 ha. Skolan driver också ett stall för de egna travhästarna, har hundutbildning och ett djurhus med cirka 90 olika arter av smådjur.

Dina arbetsuppgifter
Som djurskötare på Forslunda lantbruk kommer du främst att arbeta med mjölkning, utfordring och skötsel av nötkreatur samt skötsel av får. Som instruktör hjälper du till och instruerar våra elever i dessa sysslor. Du bör ha ett genuint intresse av att handleda och hjälpa ungdomar i utveckling.

I din roll som djurskötare/instruktör ingår du i ett arbetslag om sex medarbetare som ansvarar för djurskötsel och växtodling.

Om dig
Du har god kunskap om lantbruksdjur och vana att mjölka, utfodra och sköta djur. Vi söker dig som lägger stor vikt vid djurens välfärd, kan arbeta självständigt och känner ansvar. Du har också kunskap om tekniska system för djurhållning. Det är bra om du kan köra traktor. Vi ser gärna att du har lantbruksutbildning från Naturbruksgymnasium eller motsvarande. Du har intresse av att hjälpa ungdomar att utvecklas inom branschen och en vilja att tillsammans i arbetslaget utveckla verksamheten här på skolan.  Att bygga relationer till medarbetare och elever är också en viktig del för att utveckla och upprätthålla en trygg och hållbar arbets- och utbildningsmiljö. Lantbruksyrket i sig, men också behoven från elever, är av skiftande karaktär. Den ena dagen är inte den andra lik och ett flexibelt förhållningssätt hjälper dig i vardagen. Du har en värdegrund som stämmer överens med skolans krav och önskemål.

Kompetens att seminera, hantera läkemedel och utföra klövvård är meriterande men inget krav.

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och CV.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023-05-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/180
Kontakt
  • Johan Holmgren, Driftschef , 070-3980067
  • Anna Mörk, Ladugårdsförman , 076-7706049
Facklig företrädare
  • Ethel Henriksson, Kommunal, 010-4429692
Publicerat 2023-02-15
Sista ansökningsdag 2023-03-22

Tillbaka till lediga jobb