Umeå kommun, Stadsledningskontorets HR-avdelning, Rekrytering och kompetens

Stadsledningskontoret (SLK) inom Umeå kommun leder och stödjer kommunens verksamheter och är indelad i funktionerna Administration och innovation, Ekonomi, Kommunikation, Näringsliv och HR.

Uppdraget för Stadsledningskontoret HR är i första hand att stötta förvaltningarna inom HR-området utifrån deras behov samt att verka för en enhetlig arbetsgivarpolitik. Det innebär bland annat att ansvara för gemensamma processer och system samt att följa upp resultat. HR består av fyra team med ansvar för processerna: Lön och pension, Förhandling och arbetsrätt, Rekrytering och kompetensförsörjning samt Arbetsmiljö och ledarskap.

I teamet Rekrytering och kompetensförsörjning arbetar vi kommunövergripande med både operativa och strategiska frågor som rör rekrytering och kompetensförsörjning. En viktig del i vårt arbete är att attrahera framtidens medarbetare och bidra till att Umeå kommun uppfattas som en attraktiv arbetsgivare.

Nu söker vi en vikarie till vår Rekryteringssupport!  

Dina arbetsuppgifter
I rollen som HR-konsult kommer du bland annat arbeta med administration inom rekryteringsprocessen, exempelvis formulera annonsförslag, ta emot ansökningar, publicera annonser och avsluta rekryteringsärenden. Du ger support till chefer i frågor kring bland annat annonsering, urval och rekryteringssystem samt stöttar arbetssökande via telefon, mejl och besök.

Du kommer även skapa annonser på sociala medier som Facebook, Instagram och Linkedin och du arbetar dagligen i rekryteringssystemet Varbi.

Under sommarperioden kan andra personaladministrativa arbetsuppgifter inom HR Lön och Pension tillkomma utifrån HR:s samlade behov. Det kan innebära bla att hantera inkommande post, utföra registreringar utifrån underlag (ex tidrapporter, tillägg och avdrag, utlägg) för utbetalning på lön och schemahantering. Du kommer arbeta i lönesystemet Personec P och hantera support via vårt ärendehanteringssystem. 

Om dig
Vi söker dig som är utbildad personalvetare alternativt har motsvarande utbildning. Vi ser det som positivt om du har erfarenhet av personaladministration och support, gärna med inriktning mot rekryteringsområdet. Det är meriterande om du har erfarenhet av rekryteringssystemet Varbi, har du även erfarenhet av lönesystemet Personec P är det ett plus. Arbetet kräver mycket god datavana och förmåga att hantera flera ärenden och datasystem parallellt.

Du tycker om att jobba med dator och telefon som verktyg och har lätt för att formulera dig muntligt och skriftligt. Det goda värdskapet är en självklarhet för dig - du är serviceinriktad i mötet med andra, oavsett om det sker i telefon, skriftligen eller personligen. Vidare är du ansvarsfull och kan arbeta noggrant, metodiskt och effektivt.

Välkommen med din ansökan!

Följ oss på @teamumeakommun 

Övrigt
Vikariat, heltid,  med start 2023-06-12 (eller enligt överenskommelse) till och med 2024-02-12. Vi söker i första hand dig som är intresserad av att jobba hela sommaren. 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-06-12 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/231
Kontakt
  • Carina Nyström, Teamledare, 090-161089
  • Karin Ahnqvist. HR-direktör , 070–5507912
Facklig företrädare
  • Joakim Åsberg, SACO, 090-162829
  • Maria Lindgren, Vision, 090-161886
Publicerat 2023-03-08
Sista ansökningsdag 2023-03-27

Tillbaka till lediga jobb