Utbildning, För- och grundskolenämnden

Idéan är Umeå kommuns pedagogiska och kreativa utvecklingscentrum för förskola. Idéans verksamhet har under 30 år gett stöd och kompetensutvecklande insatser till Umeås förskolor. De kompetensutvecklande insatserna består bland annat av föreläsningar och praktiska estetiska utbildningar inom läroplanens olika delar, miljökonsultationer och stöd i verksamhetsutveckling.

Nu söker Idéan en förskollärare med utbildar- och handledarfunktion.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att ge handledning och vägledning gällande läroplansuppdrag till arbetslag inom förskolorna. Du stöttar i utbildningens och undervisningens innehåll, i ledarskap och förhållningssätt, där teori kopplas ihop med praktik genom kollegialt lärande. 

Du genomför utbildningar utifrån förskolans läroplansuppdrag, deltar i skapande och genomförande av utbildningar tillsammans med kollegor inom Idéan.

Du förväntas vara uppdaterad i aktuell forskning och utgå från vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet i handledning och utbildning. I rollen ingår även ansvar för en del administration och digital kommunikation. 

Om dig
Vi söker dig som är utbildad förskollärare och med förskollärarlegitimation. Du har lång och gedigen erfarenhet av att arbeta som förskollärare i förskola. Du har ett stort engagemang och intresse för förskolans verksamhet och utveckling. 

Vi vill att du har erfarenhet av att leda lärandeprocesser samt har goda kunskaper om läroplanen samt är väl förtrogen med förskolans läroplan.

Du har ett gott pedagogiskt ledarskap och förmåga att vara en tydlig pedagogisk handledare som utmanar, stödjer och utbildar arbetslag. Du har en förmåga att skapa goda relationer och samarbeta med andra människor, vilket också innebär att inta ett interkulturellt perspektiv. 

Som person är du kreativ, analytisk, organiserad och strukturerad. Du har god digital kompetens och erfarenhet av att använda digitala verktyg tillsammans med barn. Du har ett hållbart-,  ekologisk, socialt och ekonomiskt förhållningssätt.

Har du handledarutbildning är det meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

Välkommen med din ansökan. Du kan antingen bifoga ditt cv och personliga brev alternativt fylla i dina uppgifter i ansökningsformuläret. Har du lärarlegitimation bifoga denna.

Övrigt
- Heltid 100 %, varav 50 % är en särskild visstidsanställning (SÄVA), med start 2023-08-01 till och med 2024-06-30 och övriga 50% är en tillsvidareanställning.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-08-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50% tillsvidare anställning +50% särskild visstidsanställning (t o m 24-06-30)
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/313
Kontakt
  • Monika Andersson, verksamhetschef Ideán , 070-5112059
Facklig företrädare
  • Anna Olskog, Sveriges Lärare, 090164932
  • Birgitta Larsson, Sveriges Lärare, 090-161894
Publicerat 2023-03-16
Sista ansökningsdag 2023-04-07

Tillbaka till lediga jobb