Umeå kommun, Äldreomsorg

Vård- och Omsorgsboende och Hemsjukvård Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv. Vi söker dig som är intresserad av ett flexibelt och utvecklande arbete där individen är i centrum. Verksamheten och arbetsformerna ska kännetecknas av respekt för den enskildes integritet och självbestämmande. I vår värdegrund utgår vi från ledorden Medborgarfokus, Öppenhet, Tillit och Ständiga förbättringar.

Vi vill att våra medarbetare ska ha det bra och skapa en hållbar situation med bra arbetsmiljö och hög patientsäkerhet. En viktig del är en möjlighet till återhämtning och semester. Därför söker vi arbetsterapeuter som semestervikarier.

Vi erbjuder dig
Vi vill att du ska känna dig trygg hos oss och att du kommer att trivas.
Det vi kan erbjuda är bland annat:

verksamhetsanpassad introduktion utifrån individuell erfarenhet. ett omväxlande arbete. personcentrerat arbetssätt. möjlighet att i lagom takt växa i rollen som arbetsterapeut.

  • för dig som har mer än 3 års erfarenhet erbjuder vi 6250 kr extra/vecka vilket innebär 25 000 kr/ månad utöver din grundlön under perioden 2024–06–17 till 2024-08-11. Det vill säga grundlön och en bonus på 25 000kr/månad. För att vara bonusberättigad enligt detta erbjudande behöver du vara inskolad samt arbeta sammanhängande under hela den angivna perioden. - Inför sommaren 2024 kan vi erbjuda arbetsterapeuter som är skriven i annan kommun gratis boende i mån av plats.

 

Dina arbetsuppgifter
Som arbetsterapeut inom vård- och omsorgsboende arbetar du med multisjuka äldre. I arbetet ingår sedvanliga arbetsterapeutiska arbetsuppgifter för att förbättra eller bibehålla individens förmåga att utföra meningsfulla aktiviteter i sin vardag. Det kan innebära träning, anpassning av miljön eller utprovning av personliga hjälpmedel. Teamarbete och handledning av personal är en viktig del i arbetet.

Som arbetsterapeut inom Hemsjukvården arbetar du med sedvanliga arbetsuppgifter som arbetsterapeut på primärvårdsnivå. Arbetet sker i ordinärt boende och du ansvarar för rehabiliterande insatser i ett nära samarbete med andra professioner. Vi söker även arbetsterapeuter till Umeå norra korttidscenter.

Om dig
Vi söker både dig som är nyutexaminerad eller erfaren arbetsterapeut. Erfarenhet från arbete inom hemsjukvård och/eller äldreomsorg är önskvärt. Har du erfarenhet av bedömning och utprovning av hjälpmedel är det meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att dokumentera i Treserva eller annan datajournal.

Du har god initiativförmåga och är bra på att tänka nytt. Du har förmåga att jobba självständigt samtidigt som du ser vikten av samarbete med olika yrkesprofessioner där även personen själv har en aktiv roll. Självklart har du ett gott, respektfullt bemötande och är lyhörd och öppen i kontakterna med såväl personerna som vårdas och dess närstående. Du är bra på att samarbeta och vill bidra till en god kommunikation och samverkan med andra aktörer.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Arbetet kräver att du har B-körkort. 

Övrigt
Tillträde sker enligt överenskommelse.

Intervjuer och urval sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.

#gatewayumea2024

Anställningsform Visstidsanställning (kortare än 3 månader)
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-06-03
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 10
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1185
Kontakt
  • Sofie Hansson, enhetschef, Vård- & Omsorgsboende, 090-164390
  • Lisa Karlsson, enhetschef, Hemsjukvården, 090-165259
Facklig företrädare
  • Eva Österlund, SACO, 090-161806
Publicerat 2023-12-14
Sista ansökningsdag 2024-04-14

Tillbaka till lediga jobb