Umeå kommun, Stöd och omsorg, Personlig assistans

Funktionshinderomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.

Personer under 65 år som har en funktionsnedsättning och omfattande behov av stöd och hjälp kan söka personlig assistans. En personlig assistent hjälper någon med grundläggande behov, till exempel att äta, klä på sig, tvätta sig och kommunicera. Assistansen är individuellt anpassad och ska ge ökade möjligheter för personer med funktionsnedsättning att leva ett självständigt liv.

Gillar du en varierande arbetsvardag där ingen dag är riktigt den andra lik? Tycker du om tanken på att få göra något meningsfullt där du gör skillnad för någon annan? Om det låter som något för dig så passa då på att bli vår nya kollega! Vårt arbete går ut på att hjälpa en man på snart 36 år i hans vardag - att skapa vardagsflyt! I hemmet finns även barn varannan vecka som på så många sätt förgyller vår arbetsvardag. 

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att stödja och bistå en brukare med allt från personlig omvårdnad, vardagliga sysslor i hemmet till att följa med honom till jobbet och aktiviteter. Förflyttningar förekommer och katt finns i hemmet.

Om dig
Vi söker dig som är stabil och trygg i dig själv. Du utstrålar ett lugn till din omgivning och håller dig samlad och fokuserad i stressiga situationer. Det är önskvärt att du är utbildad undersköterska med vårderfarenhet och att du har erfarenhet av att arbeta i miljöer med barn, men det är inget krav.

Den personliga kemin mellan dig och brukaren är viktig därför värderas personlig lämplighet högt.

B-körkort och tillgång till egen bil är ett krav för denna tjänst.

Övrigt

  • Tjänsten avser ett vikariat på deltid, ca 75-80%. Start snarast enligt överenskommelse till och med 2024-08-31. Arbetstiden är förlagd dag, kväll, jour och helg.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast, enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75-80%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/172
Kontakt
  • Linda Mari Karlsson, enhetschef, +4690162191
Facklig företrädare
  • Helena Rönngren, Kommunal, 010-4429662
Publicerat 2024-02-26
Sista ansökningsdag 2024-04-16

Tillbaka till lediga jobb