Utbildning, För- och grundskolenämnden, Grundskolor 7-9, Storsjöskolan

Vi har en gemensam strategi för utbildningen i vår kommun: att skapa en sammanhållen utbildningskedja som bidrar till ökad likvärdighet, förbättrade studieresultat och attraktiv utbildning. Hos oss ska alla barn, unga och vuxna ha möjlighet att nå sin fulla potential och utveckla sina kunskaper och färdigheter. Vi vet att det bygger på engagerade, kunniga och professionella medarbetare som bedriver en undervisning av hög kvalitet. Vi gör skillnad varje dag och är stolta över vårt uppdrag. Vårt arbete bidrar till barn och ungas framtidstro.

Vi samverkar för att barn och elever ska utvecklas och ha en trygg uppväxt. Vi lär barn att läsa, skriva och räkna. Vi bidrar till att utveckla barns fantasi och tro på sin egen förmåga. Vi stödjer barn och elever att leva ett självständigt liv. Vi har Sveriges viktigaste jobb - vårt uppdrag är att ge unga framtidstro

Utbildningsförvaltningen ansvarar för förskola, förskoleklass, grundskola, anpassad grundskola och fritidshem i kommunen.  Förskolor och grundskolor i årskurser F-6 delas in i två geografiska områden, Sydväst och Nordöst. Årskurserna 7–9 är ett samlat område. Varje område leds av en områdeschef.

Storsjöskolan årskurs 4–9 finns i Holmsund, 1,5 mil utanför Umeå. Holmsund ligger i skärgården med vackra natursköna miljöer och utflyktsmål. Det är ett växande samhälle och antalet elever ökar varje år. Storsjöskolan har i höst ungefär 530 elever och här finns det engagerade pedagoger som arbetar för elevernas måluppfyllelse. Tillsammans med elever och vårdnadshavare arbetar vi hela tiden för att utvecklas och skapa en skola som präglas av respekt, trygghet, goda resultat och stolthet.

Om det lockar dig att leda en stor högstadieskola tillsammans med ytterligare en rektor där samsyn, positiva förväntningar och en gemensam värdegrund sätter tonen för er gemensamma arbetsdag – då ska du söka!

 Dina arbetsuppgifter

Som rektor har du yttersta ansvaret för elever och personal inom årskurserna 7-9. Du samarbetar nära din rektorskollega som ansvarar för årskurserna 4-6; tillsammans är ni en skola. Uppdraget som rektor innebär bland annat:

 • att leda och samordna det pedagogiska arbetet vid 7-9-enheten på skolan
 • att tillsammans med din rektorskollega besluta om skolans inre organisation och resursfördelning
 • kvalitetssäkring av undervisning
 • elevhälsoarbete
 • personalansvar
 • personalplanering, rekrytering och rehabilitering
 • medarbetar- och lönesamtal
 • övergripande systematiskt arbetsmiljöarbete

Du ingår i ett ledarlag för alla skolledare inom kommunens högstadieskolor och rapporterar till områdeschef för 7-9.

Som chef i Umeå kommun vill vi att du företräder kommunen på ett förtroendeingivande och positivt sätt. Du sätter medborgarnyttan i fokus och för dialog med dina medarbetare om mål och planer så att de förstår sin roll och betydelse för helheten. Det är också viktigt att du står för gemensamma värderingar och är en förebild för dina medarbetare. Du uppmuntrar dina medarbetare till nyfikenhet, kreativitet och samverkan och synliggör såväl den enskilde medarbetaren som arbetslaget.

Om dig

Vi söker dig som har pedagogisk högskoleutbildning mot de senare årskurserna. Vi vill också att du har erfarenhet av pedagogiskt arbete inom grundskolan, gärna inom senare årskurser.

Kanske har du erfarenhet som chef/skolledare och har genomgått rektorsprogrammet. Om du inte arbetat som skolledare tidigare måste du ha lett och samordnat kollegor i pedagogiskt utvecklingsarbete eller genomgått internt traineeprogram för blivande skolledare eller Rekryteringsutbildning för blivande skolledare.

Vi söker dig som har en klar vision för skolan och kan inspirera och engagera personal, elever och föräldrar i att sträva mot gemensamma mål. Du är en god relationsbyggare som främjar goda relationer med personal, elever och vårdnadshavare. Du bidrar även aktivt i samarbete och samverkan inom den ledningsgrupp du tillhör. Det är viktigt att du har god förmåga att organisera och planera skolans verksamhet på ett sätt som främjar lärande och utveckling. Du behöver också ha en tydlig och god kommunikation och vågar fatta beslut och står för dessa gentemot elever, personal och vårdnadshavare.

Glöm inte bifoga personligt brev och cv. Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

Följ Umeå kommun på Linkedin!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/270
Kontakt
 • Carin Thysell, områdeschef 7-9, 070-6244105
Facklig företrädare
 • Oskar Fredriksson, Sveriges Skolledare, 090-165294
 • Lillemor Malmbo, Sveriges lärare, 090-164932
 • Daniel Annelind, Sveriges lärare, 090-164932
Publicerat 2024-03-20
Sista ansökningsdag 2024-04-12

Tillbaka till lediga jobb