Stadsledningskontoret

Vill du vara med och utveckla Umeå kommuns kontrollarbete kopplat mot välfärdsbrott, arbetslivskriminalitet och organiserad brottslighet inom upphandlingsområdet? Vi söker nu en medarbetare som vill vara med och utveckla detta område på Upphandlingsbyrån.

Upphandlingsbyrån driver och utvecklar hållbara affärer för Umeå kommun och det upphandlade värdet uppgick 2023 till 3 miljarder kronor. Vi drivs av att göra den bästa affären för våra medborgare och att förvalta våra skattemedel smart. Genom upphandling kvalitetssäkrar vi våra leverantörer och följer upp dessa kontinuerligt. Vi vill nu utveckla våra arbetssätt ytterligare för att förhindra välfärdsbrott och stävja den organiserade brottslighetens framväxt.


Dina arbetsuppgifter
Som säkerhetscontroller kommer du arbeta med att utveckla det förebyggande och kontrollerande arbetet mot kriminell ekonomi. Du kommer vara en del av kommunens samlade kraft mot arbetlivskriminalitet, välfärdsbrott och organiserad brottslighet.

Du kommer i tjänsten verka både internt och externt mot berörda myndigheter och anbudsgivare. Du kommer vara med och utveckla upphandlingsenhetens arbetssätt från anbud till utförande. Arbetet ligger med betoning på brottsförebyggande arbete i upphandlingsprocessen, riskbedömning och kontroll. Du kommer att omvärldsbevaka trender och tendenser som påverkar vår upphandling i Umeå kommun. Du kommer även att utgöra ett stöd till upphandlarna och hålla i utbildningsinsatser.

I den här rollen kommer du arbeta både strategiskt, taktiskt och operativt och du kommer vara en del i kommunens övergripande arbete för att motverka organiserad brottslighet och välfärdsbrott. Du kommer även ge råd och stöd till våra uppdragsgivare, leverantörer och övriga intressenter i frågor kopplat arbetslivs- och välfärdskriminalitet samt delta i relevanta nätverk inom området.


Om dig
För uppdraget krävs det att du har:

  • Flerårig erfarenhet av att arbeta med brottsförebyggande och/eller operativ hantering av frågor som rör kriminell ekonomi (välfärdsbrott, arbetlivskriminalitet, organiserad brottslighet) på myndighet exempelvis inom skattemyndigheten, kronofogden, arbetsmiljöverket, polis-, ekobrottsmyndigheten eller motsvarande
  • Universitets- eller högskoleutbildning med inriktning mot ekonomi/rättsvetenskap eller motsvarande arbetslivserfarenhet från området.
  • Erfarenhet av intern och extern samordning av komplexa verksamheter eller uppdrag.
  • Erfarenhet av att operativt hantera, bearbeta och analysera brottsfenomen/modus i en politiskt styrd verksamhet.
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

För att lyckas i rollen behöver du vara lösningsorienterad, självgående, prestigelös och ansvarstagande. Arbetet ställer stora krav på hög servicekänsla, professionellt bemötande och god samarbetsförmåga då du kommer att komma i kontakter med andra människor i och utanför organisationen.

Tjänsten är säkerhetsklassad och innebär därför krav på svenskt medborgarskap.


Vi erbjuder dig
Jobbet hos oss är självständigt och variationsrikt med stora utvecklingsmöjligheter. Du får möjlighet att möta många människor och lära känna flera verksamheter. Du har stora möjligheter att arbeta brottsförebyggande och påverka hur kommunen ska förvalta skattemedel på bästa sätt. Du kommer även att vara delaktig vid leverantörs- och branschträffar och vi kommer att erbjuda dig personlig kompetensutveckling inom upphandlings- samt inom dina övriga ansvarsområden.

Välkommen med din ansökan! 

Följ Umeå Kommun på Linkedin!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/282
Kontakt
  • Urban Helmersson, upphandlingschef, 090-161570
  • Pia Wangberg, bitr. upphandlingschef, 090-161565
Facklig företrädare
  • Eva Österlund, SACO, 090-161806
  • Maria Lindgren, Vision, 090-163343
Publicerat 2024-03-22
Sista ansökningsdag 2024-04-15

Tillbaka till lediga jobb