Umeå kommun, Utbildning, Arbetsmarknads- och integrationsavdelningen

Arbetsmarknad och integrationsavdelningen ansvarar för integration av nyanlända, arbetsmarknadsfrågor, verksamheten för nationella minoriteter och utsatta EU-migranter inom Umeå kommun. Vi hjälper till med vägledning, skapar möjligheter och bidrar till nya färdvägar för människor som behöver stöd för att komma in och vidare i samhälls- och arbetslivet. Som en del under arbetsmarknad och integrationsavdelningen finns arenor för prövning där vi tillhandahåller arbetsplatser för deltagare som erbjuds arbetslivsinriktad rehabilitering.

Arenor för prövning arbetar utifrån två huvudsakliga uppdrag, arbetsprövning och återbruk. Detta innebär att arenor för prövning erbjuder platser för deltagare som är i behov av stöd för att komma vidare mot egen försörjning – och arbetsmomenten finns inom det återbruksarbete som sker. Den arbetslivsinriktade rehabiliteringen sker i huvudsak i samverkan med Socialtjänst, Försäkringskassa, Arbetsförmedling och Region Västerbotten och återbruksarbetet sker i samverkan med Vakin samt internt Umeå kommun.

Som hjärta i vår verksamhet finns returbutiken. Med en total butiksyta på cirka 1 900 kvadrat­meter är vi Norrlands största återbruksbutik. Våra lokaler är fyllda bland annat med kläder, möbler, cyklar, husgeråd, böcker, leksaker, film, musik, tavlor och en del byggnadsmaterial.

Nu söker vi efter dig som kan arbeta i sommar!

Dina arbetsuppgifter
Vi behöver dig som självständigt och tillsammans med andra kan arbeta med flödet av återbruksvaror från återbrukshusen till kund i returbutiken. Arbetsuppgifterna handlar om sortering, översyn/genomgång av begagnade varor samt prismärkning, exponering/försäljning av varorna i returbutiken. I arbetet ingår kundbemötande och bemanna vår kassa. Du arbetar även lördagar på schema.

Utöver detta så kan även arbetsuppgifter som i övrigt förekommer i vår verksamhet bli aktuell, ex viss lokalvård.

Om dig
Du har erfarenhet av att samarbeta med andra, kundbemötande samt kassahantering.  

Du är professionell, flexibel och ansvarstagande. Du har god förmåga att strukturera och planera arbetet. Du är en person med hög servicekänsla och god samarbetsförmåga. Du är lagspelare – men arbetet kräver att du klarar av att arbeta självständigt och ta egna initiativ. Vi ställer stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet – då du även kommer att arbeta i viss handledande funktion.

I arbetet förekommer både tunga lyft samt repetitiva arbetsmoment.

Körkort B är extra meriterande.

Vi kan erbjuda dig ett varierat och viktigt arbete med bra samarbete och möjligheter till utveckling!

Övrigt
Totalt sex stycken tjänster, heltid, från och med 2024-06-10 till och med 2024-08-18. Arbetstiderna är förlagda dag/kväll/helg. 

Välkommen med din ansökan!

#Gatewayumea2024

Anställningsform Visstidsanställning (kortare än 3 månader)
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-06-10
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 6
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/283
Kontakt
  • Ola Lundberg, enhetschef, 070-3341411
Facklig företrädare
  • Helena Rönngren, Kommunal, 010-4429662
Publicerat 2024-03-25
Sista ansökningsdag 2024-04-16

Tillbaka till lediga jobb