Teknik och fastighet, Fastighet

Teknik- och fastighetsförvaltningen inom Umeå kommun levererar en väl fungerande vardag för kommunens invånare, brukare och verksamheter. Umeå växer och vi är en viktig del i Umeås fortsatta utveckling. Inom Teknik och fastighet finns verksamheterna Fastighet, Gator och parker, IT, Måltidsservice och Städ- och verksamhetsservice. 

Fastighet är uppdelad i 4 sektorer: Bygg och fastighetsteknik, Fastighetsförvaltning, Fastighetsdrift samt Administration och strategiskt stöd. 

Bygg- o fastighetsteknik ansvarar för att byggproduktion av verksamhetslokaler där kommunen ansvarar t.ex. förskolor, skolor, äldreboenden och gruppboenden. Omfattningen av byggnationerna är ca 800Mkr/år. Vi arbetar aktivt tillsammans för att utveckla vår verksamhet och har en strävan att vara Umeås proffsigaste byggherre. I våra byggprojekt arbetar vi dagligen med förvaltningens mål om att omställningstakten till ett hållbart samhälle ska öka, det innebär bl.a. att i ett tidigt skede göra klimatberäkningar för att kunna välja rätt material och metoder med så låg miljöpåverkan som möjligt.

Vi behöver nu förstärka vårt kompetenta arbetslag inom Bygg och fastighetsteknik med anledning av att vi har ett flertal större projekt framför oss. Därför söker vi en senior byggprojektledare med flerårig erfarenhet inom yrket som letar nya utmaningar och som är intresserad av att bidra till en god samhällsutveckling inom Umeå kommun! Som arbetsgivare är vi måna om att hitta en bra balans mellan arbetsliv och privatliv. Så har du t.ex. en ambition att börja arbeta deltid för att få mer tid privat så tveka inte att söka.

Låter detta intressant men du vill fortfarande veta lite mer innan du ansöker, tveka inte att ta kontakt med någon av oss på bygg- och fastighetsteknik.

Dina arbetsuppgifter
Vi erbjuder ett omväxlande arbete tillsammans med trevliga och kunniga kollegor i en kommun med många spännande och varierande byggprojekt på gång. Som byggprojektledare hos oss kommer du att leda och följa upp större och mindre investerings- och ombyggnadsprojekt. Här ges du möjligheten att få vara med under hela processen och självständigt ta ansvar för genomförande av byggprojekt. Med ekonomiskt ansvar, från utredning till slutbesiktning och överlämnande till drift. Du kommer även i rollen som senior projektledare ha ett utökat ansvar kring:

 • Driva och utveckla arbetssätt och metodik inom projektavdelningen.
 • Vid behov fungera som bollplank och stöd till chefen avseende sektorns dagliga arbete, mål- och resultatuppföljning samt verksamhetsplanering.
 • Företräda förvaltningen med sakkunskap avseende byggprojektmetodik och byggprojektgenomförande.

Helt enkelt en spännande resa utifrån ett helhetsperspektiv. 

Om dig
Du har högskoleutbildning med inriktning mot byggteknik som grund eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har flerårig yrkeslivserfarenhet från arbete i rollen som byggprojektledare och är van att självständigt hantera projekt av mer komplex karaktär. Det är meriterande om du har erfarenhet att bedriva utvecklingsarbete med övergripande ansvar och/eller erfarenhet som beställare inom en offentlig verksamhet.  

Vi förutsätter att du behärskar det svenska språket och att du har en god kommunikativ förmåga där du samverkar och återkopplar på ett tydligt och konstruktivt sätt. Din samarbetsförmåga är god och du skapar goda långsiktiga relationer med kollegor, kunder och övriga samarbetspartners.

Uppdraget kräver en god förmåga att planera och strukturera arbetet genom prioritering, organisering och tidsplanering. Vi tror också att du har en god förmåga att hantera skiftande förutsättningar som kan uppstå i ett byggprojekt och göra lämpliga ställningstaganden genom att nyttja din egen samt övriga medarbetares kompetens. Du förväntas också bidra till erfarenhetsåterföring och utveckling av verksamheten. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet.

Tjänsten kräver B-körkort. 

Förmåner
Vi har en rad förmåner som skapar förutsättningar för ett hållbart arbetsliv och som ska underlätta din vardag. Som medarbetare inom Umeå Kommun och Teknik och Fastighet kan vi bland annat erbjuda:

 • Regelbunden kompetensutveckling i form av t.ex. kurser, (webb)seminarier, projekt och studieresor.
 • Flexibel arbetstid.
 • Möjlighet till distansarbete.
 • Friskvårdsbidrag och andra rabatter på olika aktiviteter.
 • Förmånscykel med bruttolöneavdrag.
 • Gruppförsäkringar, däribland olycksfallsförsäkring och livförsäkring.
 • Medlemskap i personalföreningen Sporren som erbjuder många olika aktiviteter och rabatter.
 • Hos oss kan du i vissa fall få fler semesterdagar än enligt grunden i semesterlagen; 25 (tom 39 år), 31 (40-49 år) eller 32 (from 50 år) dagars semester per år. Samt möjlighet att semesterväxla dig till ytterligare 5 eller 6 dagar per år.
 • Möjlighet till extra ledighet i form av timbankstid. Som heltidsanställd erhålls 26 timbankstimmar att ta ut i ledighet per år.

Välkommen med din ansökan!

Följ Umeå Kommun på Linkedin!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/292
Kontakt
 • David Tornberg, chef, 090-162314
Facklig företrädare
 • Maria Lindgren, Vision, 090-163343
 • Eva Österlund, SACO, 090-161806
Publicerat 2024-03-28
Sista ansökningsdag 2024-05-02

Tillbaka till lediga jobb