Umeå kommun, Stöd och omsorg, Personlig assistans

Funktionshinderomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.

Personer under 65 år som har en funktionsnedsättning och omfattande behov av stöd och hjälp kan söka personlig assistans. En personlig assistent hjälper någon med grundläggande behov, till exempel att äta, klä på sig, tvätta sig och kommunicera. Assistansen är individuellt anpassad och ska ge ökade möjligheter för personer med funktionsnedsättning att leva ett självständigt liv.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att stödja och bistå en kvinnlig brukare med hjälp i dennes vardag. Hjälpa till och utföra aktiviteter och hushållssysslor som ingår i ett hem. 

Om dig
Vi söker dig som är lyhörd, respektfull och lugn. Är du utbildad undersköterska eller har erfarenhet av personlig assistans och omvårdnadsarbete är det meriterande. Meriterande är om du även har erfarenhet av sond.

För att du ska kunna kommunicera med brukare, anhöriga och kollegor, skriva och ta del av vårddokumentation krävs det att du har goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift.

Arbetet kräver att du har gott omdöme och personlig mognad. Samt att du kan arbeta självständigt och ta egna initiativ. Den personliga kemin mellan dig och brukaren är viktig därför värderas personlig lämplighet högt. 

Då brukaren har husdjur bör du inte vara pälsdjursallergier.

Övrigt

  • 1 plats tillsvidareanställning, deltid 91%, med start snarast, enligt överenskommelse.
    Arbetstiden är förlagd dag, kväll och helg.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Snarast, enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 91%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/294
Kontakt
  • Frida Holmlund, enhetschef , 090-164648
Facklig företrädare
  • Helena Rönngren, Kommunal, 0104429662
Publicerat 2024-03-28
Sista ansökningsdag 2024-04-18

Tillbaka till lediga jobb