Utbildning, Arbetsmarknads- och integrationsavdelningen

Arbetsmarknads- och integrationsavdelningen inom Umeå kommun ansvarar för arbetsmarknadsfrågor, integration och nationella minoriteter. Verksamheten möjliggör förändring, utveckling och ökad hälsa genom rätt insats, på rätt sätt vid rätt tidpunkt. Avdelningen är även en självklar samarbets­part för individ och näringsliv, i arbetet med om­ställ­ning och kompetensför­sörjning.

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden ansvarar för kommunens åtaganden enligt skollagstiftning för gymnasieskola, gymnasiesärskola, kommunal vuxenutbildning, särskild utbildning för vuxna, svenskundervisning för invandrare. Nämnden ansvarar även för arbetslivsinriktad rehabilitering, samt för den kommunala flyktingmottagningen. Vi samverkar för att kommunens medborgare ska lära, utvecklas och kunna leva ett självständigt liv. Vi har Sveriges viktigaste jobb - vårt uppdrag är att ge framtidstro.

Arbetsmarknads- och integrationsavdelningen ingår som en part i samverkansplattformarna Vuxentorget och Ungdomstorget.

Vi söker nu en arbetsmarknadskonsulent i samverkan till vårt team!

Dina arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter består av att:

 • Arbeta med att stärka deltagarnas kompetens och anställningsbarhet med målet arbete eller studier
 • Vara ett stöd genom vägledning/coachning och praktikstöd ute på arbetsplatser
 • Du skapar möten mellan deltagare och arbetsgivare och är ett stöd till handledare/arbetsgivare vid praktik/arbetsprövning
 • Arbeta i nära samverkan utifrån gemensam metod med andra myndigheter
 • Samverka med civilsamhället, arbetsgivare och deltagarnas nätverk
 • Arbeta i en strukturerad arbetsmetod inspirerad av Supported training/employment
 • Dokumentation
 • Arbeta utifrån uppställda rutiner och riktlinjer och medverka till att utveckla dessa för att bidra till ständig förbättring

Om dig

Vi söker dig som har högskoleutbildning med samhällsvetenskaplig, beteendevetenskaplig, rehabilitering eller pedagogisk inriktning. Du har goda kunskaper och erfarenheter om arbetsmarknaden och vilka villkor som ställs i arbetslivet. Du har kunskaper om vilka vägar och sätt det finns att etablera sig på arbetsmarknaden samt erfarenhet av att arbeta med människor i behov av stöd. Du har erfarenhet inom området psykisk ohälsa, rehabilitering samt funktionsnedsättningar.

Vi ser gärna att du har arbetat i samverkan med andra myndigheter/organisationer. Vi söker dig som har god självkännedom och som är trygg i dig själv. Du har förmåga att skapa förtroenden, vara empatisk och se möjligheter. Du behöver ha ett genuint intresse av att arbeta med målgruppen och tro på möjligheten att personer som befinner sig långt från arbetsmarknaden med rätt stöd kan lyckas nå, få och behålla ett arbete. Du ska kunna marknadsföra vår arbetsmetod och vara säljande. Du har ett stort driv och arbetar målfokuserat. Arbetet är komplext med många kontaktytor och varje persons väg vidare är unik, som person ser vi därför gärna att du är kreativ, flexibel och lösningsfokuserad. 

Har du utbildning inom Supported training/employment är det meriterande. Kanske har du också utbildning i motiverande samtal (MI) och/eller coachutbildning. Vi ser gärna att du har arbetat i samverkan med andra myndigheter/organisationer och har ett etablerat kontaktnät bland företag och organisationer. Utomeuropeiska språkkunskaper är meriterande.

Körkort B krävs för tjänsten.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/296
Kontakt
 • Eva Edwards, enhetschef , 070-3412224
Facklig företrädare
 • Maria Lindgren, Vision, 090-161886
 • Eva Österlund, SACO, 090-161806
Publicerat 2024-04-04
Sista ansökningsdag 2024-04-18

Tillbaka till lediga jobb