Stöd och omsorg, Ensamkommande barn

Individ- och familjeomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.

Varje år kommer barn under 18 år - ensamma, utan föräldrar - till Sverige för att söka asyl. Vi kallar dem Ensamkommande Barn och Ungdomar. De har lämnat allt - familj, vänner, hemort och land. De är långt hemifrån och i en mycket utsatt situation. Det är ett gemensamt ansvar i kommunen att medverka till att göra vistelsen här, hur kort eller lång den än blir, så trygg som möjlig för dessa barn och ungdomar. 

Nu söker vi en vikarierande integrationsassistent till Pangea. 

Dina arbetsuppgifter
I arbetet som integrationsassistent är du ett nära vuxet stöd och skapar en trygg miljö för ungdomarna genom en strukturerad och meningsfull vardag. Du medverkar i planering och praktiska vardagssysslor. Du kommer att vara kontaktperson som samverkar med gode män, socialsekreterare, skola, föreningar och landsting.

Om dig
Vi söker dig som är utbildad socionom eller har en likvärdig högskoleutbildning. Du har även erfarenhet av att arbeta med ungdomar. Som person ser vi gärna att du är strukturerad, stresstålig, flexibel och ha empatisk förmåga.

I denna tjänst krävs B-körkort. 

Övrigt
Tjänsten avser ett vikariat, heltid, med start snarast enligt överenskommelse till och med 2024-08-31. Arbetstiderna är förlagda dag, kväll, natt och helg, samt jourkombi förekommer. 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/302
Kontakt
  • Angelica Stolberg, enhetschef, 090-164343
  • Jonas Jakobsson, bitr. verksamhetschef, 090-166537
Facklig företrädare
  • Eva Österlund, SACO, 090-161806
  • Maria Lindgren, Vision, 090-163343
Publicerat 2024-04-05
Sista ansökningsdag 2024-04-19

Tillbaka till lediga jobb