Umeå kommun, Teknik och fastighet, Gator och parker

Bli vår nya kollega inom Gatudriften!

Umeå kommun växer och våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Umeå tillsammans med oss! Gator och parker är en del av Teknik och fastighetsförvaltningen inom Umeå kommun, vi planerar, bygger, utvecklar och förvaltar kommunens offentliga utomhusmiljöer. Det omfattar gator och torg, parker och grönområden. Vi arbetar för att staden ska vara välskött, vacker, säker och tillgänglig - allt för ett väl fungerande och trivsamt vardagsliv för alla kommunens invånare.

Vårt mål är att bidra till ett säkert, tryggt och långsiktigt hållbart samhälle med goda livsmiljöer. Vi strävar efter en organisation som kännetecknas av mångfald eftersom vi vet att olikheter berikar.

Mer om Gator och parker och rollen som Ingenjör inriktning gatudrift
Gator och parker har 108 anställda och planeringsfunktionen sitter på stadshusområdet i centrala Umeå. Avdelningen för gatudrift består av drygt 17 personer och vi ansvarar för drift- och underhåll av kommunens gator, torg och cykelvägar på allmän platsmark.

Som ingenjör med inriktning inom gatudrift kommer du att vara med och påverka utvecklingen av Umeå genom att underhålla stadens infrastruktur. Du kommer att både självständigt och tillsammans med andra arbeta med planering samt leda och följa upp drift- och underhållsarbeten inom Gator och parkers ansvarsområde. 

Tjänsten är bred och innebär att du har en koordinerande roll med många kontakter både internt och externt. Arbete i beredskap kan förekomma.

Om dig
Just nu söker vi dig som lockas av utmaningen i att under årets olika årstider vara en viktig del i kommunens arbete med att upprätthålla infrastrukturen. Ett spännande, utmanande och omväxlande arbete!

Vi vill att du har utbildning inom väg- och anläggningsteknik eller dokumenterad erfarenhet av bygg- och underhållsarbeten av/på gator, torg och konstruktionsbyggande. Har du erfarenhet av att leda och följa upp drift- och underhållsarbeten, och där särskilt inom vinterväghållning är detta meriterande. 

Som person är du lyhörd för utveckling och förändring, social och serviceinriktad i mötet med andra och bekväm med att fatta snabba beslut. Du trivs att både arbeta självständigt och i samarbete med andra och du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift.

Tjänsten kräver B-körkort.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett varierat och viktigt arbete med goda möjligheter till utveckling, tillsammans med trevliga kollegor och medarbetare. På vår arbetsplats värnar vi en god arbetsmiljö, ett professionellt bemötande och god service till våra medborgare.

Tycker du att det är viktigt att skapa mervärde och nytta för Umeå kommuns medborgare och vill vara en del i att förbättra och utveckla ett hållbart och robust Umeå med goda livsmiljöer kan det här vara ett jobb för dig!

Våra förmåner
Våra förmåner ska skapa förutsättningar för ett hållbart arbetsliv och underlätta din vardag. Som medarbetare inom Umeå Kommun erbjuds du därför bland annat:

  • Förmånscykel
  • Möjlighet till kompetensutveckling genom t.ex. kurser, (webb)seminarier, projekt och studieresor
  • Flexibel arbetstid
  • Möjlighet till distansarbete
  • Friskvårdsbidrag och andra rabatter på olika aktiviteter
  • Hos oss kan du i vissa fall få fler semesterdagar än enligt grunden i semesterlagen; 25 semesterdagar (tom 39 år),31 semesterdagar (40-49 år) eller 32 semesterdagar per år (from 50 år).
  • Möjlighet till extra ledighet genom timbankstid. Som heltidsanställd erhålls du 26 timbankstimmaratt ta ut i ledighet per år.

Läs mer om våra förmåner här.

Du kan antingen bifoga ditt cv och personliga brev alternativt fylla i dina uppgifter direkt i ansökningsformuläret. Välkommen med din ansökan!

Följ Umeå kommun på Linkedin!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-06-03 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå, Placering stadshuset
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/307
Kontakt
  • Per Hilmersson, gatudriftchef , 070-3400783
Facklig företrädare
  • Maria Lindgren, Vision, 090-163343
  • Eva Österlund, SACO, 090-161806
Publicerat 2024-04-08
Sista ansökningsdag 2024-04-29

Tillbaka till lediga jobb