Samhällsbyggnad, Kultur

Umeå är känt för sitt kreativa klimat med ett rikt, inspirerande, kulturliv av nationell betydelse. När en svensk stad skulle utses till Europas kulturhuvudstad 2014 föll valet på Umeå. Här finns bland annat ett operahus, fyra uppskattade museer, tongivande festivaler, en skulpturpark i världsklass, konstgallerier, en europeisk filmfestival och musik-, dans- och teatergrupper för alla åldrar.

Kultur, Umeå kommun ansvarar för biblioteken och bokbussen i Umeå kommun, samt kulturaktiviteter för barn och unga, kultur för seniorer, konstverksamhet och Kvinnohistoriskt museum.

Ersbodabiblioteket finns i stadsdelen Östra Ersboda, inrymt i Ersboda Folkets Hus. Här kan du låna böcker på olika språk, ljudböcker, cd-skivor, dvd-filmer, data- och tv-spel samt tidskrifter. Du kan läsa dagstidningar och tidskrifter, använda dator, kopiera, titta på utställningar och besöka arrangemang samt träffa bekanta. Biblioteket erbjuder ett rikt programutbud, sagostunder, utställningar, bokprat och erfarenhetscaféer.

Vi söker nu en bibliotekarie till Ersbodabiblioteket med en mindre del av tjänsten förlagd till annat bibliotek på Kultur Umeå.

Dina arbetsuppgifter

På Ersbodabiblioteket kommer du att i nära samarbete med övriga kollegor arbeta med bibliotekets alla målgrupper. Du kommer att vägleda besökare utifrån deras informationsbehov i det fysiska och digitala biblioteket. Arbetsgrupperna är små och du behöver vara beredd att arbeta med olika arbetsuppgifter, till exempel bokuppsättning, mediaurval, projekt och visningar. Du kommer att vara ansvarig för administrativa uppgifter som till exempel faktura- och kassahantering. Du blir också ”lokalredaktör”, vilket innebär att du ansvarar för vår webbplats på minabibliotek.se. Kvälls- och helgtjänstgöring ingår.

Om dig

Vi söker dig som har akademisk examen inom biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du är bra på att kommunicera och samarbeta. Du har ett inkluderande förhållningssätt och förmåga att skapa goda möten. Vana att arbeta utåtriktat med fokus på hög servicegrad och tycker om att möta människor i alla åldrar. Du har en stark känsla för ett gott bemötande.

Vi söker dig som är kreativ, nyfiken och omvärldsorienterad, har god pedagogisk förmåga och kan tala inför större och mindre grupper, har god IT-kunskap och gedigen kunskap om och eget intresse för litteratur för både barn och vuxna

Det är bra om du har erfarenhet av biblioteksarbete, samarbete med skolor, föreningsliv med flera och är intresserad av att arbeta med barn.

Bifoga gärna personligt brev och cv.

Övrigt

Anställningsform:
Tillsvidareanställning, heltid

Tillträdesdag:
2018-01-01, eller enligt överenskommelse
 

Om Umeå kommun

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2018-01-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2017/118
Kontakt
  • Victoria Edman, enhetschef, 070-212 01 92
Facklig företrädare
  • P-O Backlund, SACO, 090-16 19 68
  • Marie Sandström, Vision, 090-16 18 86
Publicerat 2017-10-12
Sista ansökningsdag 2017-11-06

Tillbaka till lediga jobb