Tillväxt, Viva kompetenscentrum

Vi samverkar för att barn och unga ska utvecklas och ha en trygg uppväxt. Vi lär barn att läsa, skriva och räkna. Vi bidrar till att utveckla barns fantasi och tro på sin egen förmåga. Vi stödjer barn och unga att leva ett självständigt liv. Vi har Sveriges viktigaste jobb - vårt uppdrag är att ge unga framtidstro.

Arbetsmarknads- och integrationsavdelningen inom Umeå kommun ansvarar för arbetsmarknadsfrågor, integration och nationella minoriteter. Verksamheten möjliggör förändring, utveckling och ökad hälsa genom rätt insats, på rätt sätt vid rätt tidpunkt. Avdelningen är även en självklar samarbets­part för individ och näringsliv, i arbetet med om­ställ­ning och kompetensför­sörjning.

I Umeå kommun är det Viva arbetsmarknad som handlägger arbetsmarknads­program och arbetar med människor och miljö för ett långsiktigt hållbart samhälle och ett hållbart arbetsliv för de personer som deltar i våra verksamheter. VIVA Arbetsmarknad erbjuder inom ramen för en arbetslivsinriktad rehabilitering 17 olika avdelningar att träna och utveckla sina förmågor. Då vi nu utvecklar vår verksamhet behöver vi en ny medarbetare.

Projektbeskrivning

Under projektets tidsram på ett år starta upp en avdelning för försäljning via internetbaserad plattform. På den avdelningen skall det upprättas rutiner och i samverkan med befintlig Marknadsavdelning starta upp internetförsäljning av återbruk. Dessutom skall ett arbete påbörjas med att bygga upp en katalog på kommunens intranät av begagnade inventarier och material som finns inom Umeå kommun och som är möjliga att återanvända. Detta för att främja det cirkulära miljöarbete och underlätta för verksamheter att hitta materiel och inventarier utan att köpa nytt.

Dina arbetsuppgifter

Ditt uppdrag blir att leda projektet och arbetsleda detsamma. Tillsammans med medarbetare fortsätta utveckla den arbetslivsinriktade rehabiliteringsverksamheten som bedrivs på Viva arbetsmarknad och inom projektet. Du kommer att ha en del samverkan både internt inom Umeå kommun men även med externa parter. Du är underställd enhetschefen och ansvarar för den arbetslivsinriktade rehabiliteringen för deltagarna på avdelningen. Rollen innebär personalansvar, ekonomisk uppföljning och utförande av arbetsmiljöuppgifter.

Om dig

Vi ser gärna att du är utbildad socionom, annan beteendevetenskaplig eller pedagogisk utbildning, alternativt förvärvat motsvarande erfarenheter. Vana av ekonomiskt och administrativt arbete är ett krav. Erfarenhet av Umeå kommuns IT system är meriterande.
Du är lyhörd och tydlig i din ledarroll och uppmuntrar både medarbetare och deltagare till utveckling. Då arbetsmarknaden är i ständig förvandling är det nödvändigt att vara öppen för utveckling och förändring Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

B-körkort krävs. 
 
Övrigt

Projektanställning deltid 50% med start 2017-12-01 till och med 2017-11-31

Om Umeå kommun

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 17-12-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2017/139
Kontakt
  • Göran Lindström enhetschef, 070-255 71 07
  • Jonas Lundh, enhetschef, 070-699 94 27
Facklig företrädare
  • P-O Backlund, SACO, 090-16 19 68
  • Marie Sandström, Vision, 090-16 18 86
Publicerat 2017-10-18
Sista ansökningsdag 2017-10-31

Tillbaka till lediga jobb