Samhällsbyggnad, Brandförsvar och säkerhet

Umeåregionens brandförsvar ska följa riskutvecklingen i samhället och arbeta för ett gott skydd och god säkerhet för de som bor, vistas eller verkar i Umeå. Vi ska även arbeta för att eliminera och reducera riskkällor, planera och genomföra skadebegränsande och/eller skadeavhjälpande insatser. Några av uppdragen är att arbeta med förebyggande brandskyddsåtgärder genom att bland annat utföra tillsyn av anläggningar som hanterar brandfarliga varor samt besiktning av om-, till- och nybyggnationer. Vi svarar för insatsplanering, brandorsaksutredningar, riskanalyser, utryckningstjänst och personalberedskap. Även övning, utbildning, insatsplaner, metodutveckling och skyddsverksamhet ingår i vår verksamhet.

Att en brand i ett radhus snabbt kan sprida sig upp till vinden och leda till omfattande egendomsskador även i angränsande bostäder är ett vanligt och välkänt problem. Både Boverket och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap har tidigare uppmärksammat detta och uppmanat kommuner, byggare och boende att kontrollera och åtgärda problemet. I Umeå kommun finns det ca 3000 enskilda radhus och vi har nu ambitionen att inventera och kartlägga brandskyddet genom ett flerårigt projekt. Syftet är att dels kunna vidta förebyggande åtgärder, men även stärka vår operativa förmåga genom insatsplanering.

Dina arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter blir att inventera, bedöma och dokumentera konstruktionen av den brandavskiljande förmågan i radhusvindar inom Umeå kommun. Du kommer självständigt att boka möten med fastighetsägare och genomföra inventeringar vilket medför att personerna vi söker har ett stort mått av eget driv i sitt sätt att ta sig an arbetsuppgifter. Du arbetar strukturerat och systematiskt. Eftersom du kommer att representera Brandförsvar och säkerhet utåt är det väsentligt att du kan skapa och inge förtroende. Arbetet medför vistelse på tak och i vindsutrymmen.

Om dig

För att vara aktuell för tjänsten bör du vara i slutfasen av din utbildning till byggnadsingenjör eller brandingenjör. Meriterande är om du läser påbyggnadsåret i kommunal räddningstjänst för brandingenjörer.

Vi ser gärna att du bifogar cv och personligt brev.

Övrigt

Allmän visstidsanställning, heltid 8 veckor under sommaren.

Om Umeå kommun

Anställningsform Visstidsanställning kortare än 3 månader
Anställningen avslutas 2018-08-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2018/104
Kontakt
  • Christer Björkman, chef olycksförebyggande, 090-16 22 17
  • Marcus Forsvall, brandingenjör, 090-16 22 34
Facklig företrädare
  • P-O Backlund, SACO, 090-16 19 68
  • Marie Sandström, Vision, 090-16 18 86
Publicerat 2018-02-12
Sista ansökningsdag 2018-03-12

Tillbaka till lediga jobb