Umeå kommun, Stöd och omsorg, Funktionsnedsättning barn

Funktionshinderomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.
Korttids Unga och Särskilt boende Unga söker sex boendehandledare. Korttidsboende är en insats enligt LSS, lagen om stöd och service, som ska ge avlastning till föräldrar och miljöombyte till barnet/ungdomen. Vi erbjuder en trygg och stimulerande vistelse med möjlighet till social gemenskap. Vårt övergripande mål är att stärka barnets/ungdomens förmåga att leva ett självständigt liv.

Dina arbetsuppgifter
Du ska tillsammans med övriga i personalgruppen ge stöd till barnen/ungdomarna som vistas på korttidsboendet i deras vardag. Du ska vara delaktig i att barnen/ungdomarna får en god omvårdnad samt stimulerande aktiviteter. I arbetet ingår också att ha en god kontakt med bland annat föräldrar, dokumentation, samt andra förekommande sysslor som bland annat tvätt, städ och matlagning.

Om dig
Vi söker dig som har gått barn- och fritidsprogrammet, vård-och omsorgsprogrammet eller likvärdig utbildning. Till en av tjänsterna söker vi dig som har utbildning inom NPF och lågaffektivt bemötande. För denna tjänst krävs även erfarenhet av arbete med barn/ungdomar med ADHD samt Asperger. För övriga tjänster söker vi dig som har erfarenhet från funktionshinderområdet och av arbete med barn/ungdomar med funktionsnedsättning. Det är även fördel om du har utbildning inom TSS. Vi tror att du har erfarenhet av lågaffektivt bemötande och att du har erfarenhet av arbete med barn/ungdomar med autism.
 
Ditt möte med barnen/ungdomarna kräver att du har gott omdöme och personlig mognad. 
 
Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.

Övrigt
5 platser tillsvidareanställning, heltid, på schema dag/kväll/jourkombi. Arbete under helg ingår.

1 plats tillsvidareanställning, heltid, på schema dag/kväll/jourkombi där även vaken natt förekommer. Arbete under helg ingår. 

Samplanering med andra verksamheter kan förekomma.

Tjänsterna tillsätts löpande då de har olika startdatum. I din ansökan får du gärna ange när du kan börja. Kontakta enhetschef för mer information.  

Om Umeå kommun

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 6
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2019/19
Kontakt
  • Johan Tovetjärn, enhetschef, 072-450 91 80
  • Sonny Myrlund, enhetschef, 070-223 47 34
Facklig företrädare
  • Emelie Persson, Kommunal, 090-16 18 87
Publicerat 2019-01-11
Sista ansökningsdag 2019-03-28

Tillbaka till lediga jobb