Umeå kommun, Utbildning

Utbildningsförvaltningen inrymmer verksamheterna förskola, grundskola, gymnasieskola samt vuxenutbildning. Förvaltningen styrs av två nämnder för- och grundskolenämnden samt gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden. Utbildningsförvaltningen leds av utbildningsdirektör och har totalt ca 5 200 medarbetare.

På utbildningsförvaltningens kontor arbetar ca 60 personer inom ekonomi, personal, utveckling, kommunikation, lokalplanering och kansli. Vi ger stöd och service till verksamheten och utbildningsförvaltningens två nämnder samt ger service till medborgare inom vårt kompetensområdeVi söker nu en ny nämndsekreterare till vår enhet. 

Dina arbetsuppgifter
Som nämndsekreterare kommer du att leda och utveckla processen nämndadministration samt vara nämndsekreterare i två nämnder. Du upprättar kallelser, skriver protokoll och expedierar handlingar samt ger stöd och service till politikerna. Du arbetar tillsammans med kanslichefen med formell granskning av ärenden till nämnd och ger råd om ärendehantering till handläggare. Hantering av nämndernas mötesbokningar och arvoden ingår även i arbetsuppgifterna.

Du har delegationsansvar för skolskjutsreglemente och nekande att lämna ut handling. I arbetsuppgifterna ingår även uppföljning med entreprenörer och du deltar i upphandling kring skolskjuts. Du kommer dessutom att arbeta som personuppgiftskoordinator vilket innebär att bedriva ett aktivt dataskyddsarbete såsom rapportering och uppföljning av incidenter.

Du utför allmänt förekommande diariearbete såsom registrering av allmänna handlingar, expediering och arkivering i nära samarbete med kansliets medarbetare.

Du utbildar chefer och medarbetare i myndighetsutövning, kommunal- och förvaltningsrättsliga frågor och i kommunens regelverk för dokument och ärendehantering. Du kommer dessutom arbeta med bevakning av kommungemensamma nämndhanteringsfrågor och delta i nätverk.

Om dig
Du har akademisk examen med inriktning mot offentlig förvaltning, statsvetenskap, juridik eller motsvarande. Du har erfarenhet av arbete som nämndsekreterare och vi tror att du har minst 3 års erfarenhet för att trivas som bäst i rollen.  Du har god datorvana och hög digital kompetens.

Som person är du strukturerad, håller god ordning och reda och är kvalitetsmedveten. Du har god förmåga att arbeta självständigt men också i grupp.

Du är dessutom duktig på att hantera stressiga situationer och gillar att arbeta mot deadlines. Du uttrycker dig väl i tal och skrift samt är pedagogisk i ditt uttryckssätt.

För att lyckas i uppdraget söker vi därför dig med personlig mognad och trygghet i ditt agerande.

Om Umeå kommun

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2019-05-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2019/88
Kontakt
  • Maria Runarsdotter, kanslichef, 090-16 12 64
Facklig företrädare
  • Marie Sandström, Vision, 090-16 18 86
  • Carina Lidgren Heimersson, Jusek, 090-16 12 54
Publicerat 2019-02-11
Sista ansökningsdag 2019-02-25

Tillbaka till lediga jobb