Umeå kommun, Stöd och omsorg, Personlig assistans

Funktionshinderomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.

Personer under 65 år som har en funktionsnedsättning och omfattande behov av stöd och hjälp kan söka personlig assistans. En personlig assistent hjälper någon med grundläggande behov, till exempel att äta, klä på sig, tvätta sig och kommunicera. Assistansen är individuellt anpassad och ska ge ökade möjligheter för personer med funktionsnedsättning att leva ett självständigt liv.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att stödja och bistå brukaren med hjälp i dennes vardag. Du kommer att arbeta i brukarens hem men också på andra platser där brukaren befinner sig i sin vardag. Arbetet innefattar bland annat omvårdnad och träning så som sjukgymnastik, kommunikation- och stimulansträning. I arbetet förekommer förflyttningar. I arbetsuppgifterna ingår matlagning samt andra förekommande hushållssysslor och brukaren tycker dessutom om att vara ute.

Om dig
Vi ser gärna att du har utbildning från vård- och omsorgsprogrammet eller motsvarande och du har erfarenhet av arbete inom vård och omsorg. Det är önskvärt att du har erfarenhet av arbete som personlig assistent. Erfarenhet från arbete med brukare med större omvårdnadsbehov är meriterande och det är önskvärt att du tidigare har arbetat med alternativ kommunikation.

Ditt möte med brukaren kräver att du har gott omdöme och personlig mognad. Du är en strukturerad och stabil person med stort intresse för brukaren. Du är lyhörd, respektfull och lugn. Vi förutsätter också att du är självständig och kan ta egna initiativ. Du ska ha god kommunikativ förmåga och eftersom arbetet innebär avancerad hemsjukvård ska du kunna ge och förstå instruktioner på svenska.

Eftersom både hund och katt förekommer på arbetsplatsen bör du inte vara allergisk.

Glöm inte att bifoga cv och personlig brev.

Om Umeå kommun

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2019-03-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 66,68%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2019/120
Kontakt
  • Annika Eriksson, enhetschef, 090-16 46 31
Facklig företrädare
  • Emelie Persson, Kommunal, 090-16 18 87
Publicerat 2019-03-15
Sista ansökningsdag 2019-04-30

Tillbaka till lediga jobb