Umeå kommun, Stöd och omsorg, Personlig assistans

Funktionshinderomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.

Personer under 65 år som har en funktionsnedsättning och omfattande behov av stöd och hjälp kan söka personlig assistans. En personlig assistent hjälper någon med grundläggande behov, till exempel att äta, klä på sig, tvätta sig och kommunicera. Assistansen är individuellt anpassad och ska ge ökade möjligheter för personer med funktionsnedsättning att leva ett självständigt liv.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att hjälpa brukaren med allt i dennes vardag, bland annat omvårdnad och träning. Träningen innefattar även stimulansträning så som sång och lek. I arbetet förekommer förflyttningar och tunga lyft.

Om dig
Vi söker dig som har erfarenhet av arbete inom vård och omsorg. Det är önskvärt att du har erfarenhet av arbete inom personlig assistans. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med brukare med större omvårdnadsbehov.

Vi söker dig som är lyhörd, mogen och ansvarsfull. Det är viktigt att du är rätt person, så stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet. Du ska vara intresserad av att arbeta med människor och ha god kommunikativ förmåga. Du ska kunna bjuda på dig själv och leka och sjunga med brukaren.  Du kan anpassa dig efter brukarens behov av stöd.

Du visar respekt för brukarens behov av ett privatliv och du har förmåga att samspela med brukarens anhöriga. Att samspelet med brukaren fungerar är av avgörande betydelse.

I hemmet finns hund och därför bör du inte vara allergisk.

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv. 

Om Umeå kommun

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2019-04-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 48%
Ort Sävar
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2019/123
Kontakt
  • Annika Eriksson, enhetschef, 090-16 46 31
Facklig företrädare
  • Emelie Persson, Kommunal, 090-16 18 87
Publicerat 2019-03-15
Sista ansökningsdag 2019-05-31

Tillbaka till lediga jobb