Umeå kommun, Fritid, Unga

Inom Fritid Unga jobbar vi med ungdomsfrågor som öppen verksamhet, lovverksamhet, arrangemang och områdesarbete. Fritidsgårdarna är vår öppna verksamhet, som främst bedrivs på kvällstid. För att skapa trygghet och ge bästa möjliga förutsättningar för goda livsvillkor deltar Fritid Unga i kommunens områdesarbete genom lokala förebyggande råd. Fritid Ungas fokusområde är ungdomarnas delaktighet, en lärande verksamhet, i en mängd demokratiska processer.

Vi strävar efter en organisation som kännetecknas av jämställdhet och mångfald i alla avseenden. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar dig att söka jobb hos oss.

Dina arbetsuppgifter
Som avdelningschef har du ett övergripande ansvar för Fritid Ungas personal-, ekonomi-, och arbetsmiljöansvar samt för verksamhetsutveckling och det systematiska kvalitetsarbetet. Avdelningen består av 45 medarbetare och du har direkt personalansvar för två enhetschefer. Som avdelningschef ingår du i fritidschefens ledningsgrupp. Arbetet innebär mycket kontakter, främst med civilsamhället och inom den kommunala organisationen.

Som chef i Umeå kommun vill vi att du företräder kommunen på ett förtroendeingivande och positivt sätt. Du sätter medborgarnyttan i fokus och för dialog med dina medarbetare om mål och planer så att de förstår sin roll och betydelse för helheten. Det är också viktigt att du står för gemensamma värderingar och är en förebild för dina medarbetare. Du uppmuntrar dina medarbetare till nyfikenhet, kreativitet och samverkan och synliggör såväl den enskilde medarbetaren som arbetslaget.

Om dig
Vi söker dig som har adekvat högskoleutbildning med inriktning mot verksamhetsområdet. Du har erfarenhet som arbetsledande chef och av ekonomisk planering och uppföljning. Vi ser gärna att du har goda kunskaper om det civila samhället i Sverige. Erfarenhet av projektarbete, kvalitetsarbete samt Lean ser vi som meriterande.

Det är viktigt att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska. Då arbetet innehåller administration såsom formulering av aktivitetsplaner och styrkort samt arbete med uppföljning och utvärderingar krävs det att dina datorkunskaper är goda. Du har god förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer. Vi tror att du, med ditt ledarskap, har förmåga att skapa förutsättningar för goda resultat och en arbetsmiljö som uppmuntrar medarbetare till samverkan, kreativitet och medskapande. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

B-körkort är ett krav.

Glöm inte bifoga personligt brev och cv.

Om Umeå kommun

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2019-09-02 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2019/170
Kontakt
  • Stefan Hildingsson, Fritidschef, 070-343 26 80
  • Maj-Lis Jakobsson, Personalchef, 070-365 52 79
Facklig företrädare
  • Emelie Persson, Kommunal, 090-16 18 87
  • Johan Marklund, SACO, 090-16 14 85
  • Marie Sandström, Vision, 090-16 18 86
Publicerat 2019-03-15
Sista ansökningsdag 2019-04-29

Tillbaka till lediga jobb