Umeå kommun, Utbildning, Förskola, Sandbacka

Vi samverkar för att barn och unga ska utvecklas och ha en trygg uppväxt. Vi lär barn att läsa, skriva och räkna. Vi bidrar till att utveckla barns fantasi och tro på sin egen förmåga. Vi stödjer barn och unga att leva ett självständigt liv. Vi har Sveriges viktigaste jobb - vårt uppdrag är att ge unga framtidstro.

På Sandbackens förskola är barnen i fokus. Barnens tankar, funderingar och erfarenheter samt de läroprocesser som barnen är upptagna av är utgångspunkter i vår verksamhet. Vi har åldernära barngrupper på fem avdelningar där miljö och material anpassas utifrån förmåga, intressen och behov. Vi har en dagsstruktur som ger barnen möjlighet att göra val och påverka sin dag på förskolan. Vi anser att lärande och kunskap erövras när kreativa aktiviteter och miljöer erbjuds över tid och med kontinuitet, där barnen kan mötas, prova och undersöka om och om igen tillsammans med varandra och med en nyfiken och lyssnande pedagog.

Dina arbetsuppgifter
Ditt arbete på förskolan är att leda och utmana barn i åldersgruppen 1-5 år. I samarbete med arbetslag och kollegor ansvarar du för att driva och utveckla det pedagogiska arbetet i barngruppen och på förskolan med läroplan och kommunala mål som riktmärke. I din roll ingår även att stimulera och utmana varje barns utveckling och lärande genom att erbjuda en utforskande och pedagogisk miljö där lärande sker i vardagliga, lekfulla och lärorika sammanhang.

Kontakt och samarbete med föräldrar är en viktig del i arbetet. Du kommer att leda/delta i föräldramöten och ansvara för utvecklingssamtal. Du planerar, dokumenterar, utvärderar och kvalitetssäkrar verksamheten fortlöpande.

Om dig
Vi söker dig som har förskollärarexamen och legitimation/har ansökt om legitimation. Du har erfarenhet om hur man leder en barngrupp och god teoretisk kunskap om barns utveckling, lärande och omsorgsbehov.

Vi söker dig som har förmåga att se barnets behov och som är insatt i läroplanen och kan omsätta den i praktiken. Du är en nyfiken och engagerad lagspelare som tillför lust i arbetet.

Umeå kommun ingår i förvaltningsområdet för samiska och finska, www.umea.se/minoritet. Därför är det meriterande om du har kunskaper i något eller några av dessa språk.

Har du lärarlegitimation bifoga denna.

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

Övrigt
Tjänsten är ett vikariat, heltid, med start 2019-10-01 till och med 2020-06-30.

Om Umeå kommun

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2019-10-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2019/441
Kontakt
  • Marielle Häggström, förskolechef, 070-585 19 87
Facklig företrädare
  • Anna Olskog, Lärarförbundet, 09016 49 32
  • Birgitta Larsson, Lärarnas Riksförbund, 090-16 18 94
Publicerat 2019-08-14
Sista ansökningsdag 2019-09-02

Tillbaka till lediga jobb