Umeå kommun, Utbildning, Grundskola, Hagaskolan

Vi har en gemensam strategi för utbildningen i vår kommun: att skapa en sammanhållen utbildningskedja som bidrar till ökad likvärdighet, förbättrade studieresultat och attraktiv utbildning. Hos oss ska alla barn, unga och vuxna ha möjlighet att nå sin fulla potential och utveckla sina kunskaper och färdigheter. Vi vet att det bygger på engagerade, kunniga och professionella medarbetare som bedriver en undervisning av hög kvalitet. Vi gör skillnad varje dag och är stolta över vårt uppdrag. Vårt arbete bidrar till barn och ungas framtidstro.

I Umeå kommun är förskolor, familjedaghem och grundskolor indelade i fem geografiska skolområden; Öst, Nord, Syd, Väst samt Centrum-Norr. En för- och grundskolechef samordnar arbetet i varje område. Inom respektive område leds varje förskole- eller skolenhet av en förskolechef och/eller en rektor.

I område Centrum/Norr ingår enheter inom Haga, Sävar och Centrala Östra. 

Hagaskolan är en F-9 skola med cirka 600 elever, en skola centralt belägen i Umeå. Trots sin storlek arbetar vi på skolan gemensamt med alla elever och får den stora skolan att kännas som en skola där vi alla arbetar för att alla elever ska lyckas så bra som möjligt.

Nu söker vi dig som vill arbeta som biträdande rektor på Hagaskolan!

Dina arbetsuppgifter
Som biträdande rektor arbetar du på uppdrag av rektor och du kommer att ha ansvar för alla elever och personal inom årskurserna 7-9. Du ingår i ett ledarlag tillsammans med rektor, ytterligare en biträdande rektor samt rektor för särskolan. Det innebär att du förväntas vara initiativrik och drivande inte bara i frågor som rör högstadiet utan även andra frågor som rör hela skolan och andra stadier.

Hagaskolans högstadium har fyra paralleller som mest och innehåller tre arbetslag som tillsammans består av cirka 30 erfarna och väldigt duktiga pedagoger. Det finns som på alla skolor elever med olika behov och en av en biträdande rektors främsta uppgifter är att organisera skolan på ett sådant sätt att alla elever når så långt som möjligt i sin utbildning. Uppdragen som delegeras kan förändras över tid, men kan till exempel komma att innebära:

 • kvalitetssäkring av undervisning
 • elevhälsoarbete
 • personalansvar
 • personalplanering, rekrytering och rehabilitering
 • medarbetar- och lönesamtal
 • systematiskt arbetsmiljöarbete   

Som chef i Umeå kommun vill vi att du företräder kommunen på ett förtroendeingivande och positivt sätt. Du sätter medborgarnyttan i fokus och för dialog med dina medarbetare om mål och planer så att de förstår sin roll och betydelse för helheten. Det är också viktigt att du står för gemensamma värderingar och är en förebild för dina medarbetare. Du uppmuntrar dina medarbetare till nyfikenhet, kreativitet och samverkan och synliggör såväl den enskilde medarbetaren som arbetslaget.

Om dig
Vi söker dig som:

 • har pedagogisk högskoleutbildning
 • har erfarenhet av pedagogiskt arbete, helst inom årskurserna 7-9
 • kanske har arbetat som förstelärare eller haft en motsvarande roll där du fått omsätta din pedagogiska insikt i ett ledarskap
 • kanske har erfarenhet som chef/skolledare
 • kanske har genomgått statliga rektorsprogrammet alternativt förberedande rekryteringsutbildning

Har du specialpedagogisk kompetens eller arbete med inriktning mot elevhälsa är det positivt.

Glöm inte bifoga personligt brev och cv. Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

Om Umeå kommun

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2021/23
Kontakt
 • Henrik Theorin, rektor Hagaskolan, 070-344 84 73
Facklig företrädare
 • Anna Olskog, Lärarförbundet, 090-16 49 32
 • Birgitta Larsson, Lärarnas Riksförbund, 090-16 18 94
 • Oskar Fredriksson, Sveriges Skolledarförbund, 090-16 52 94
Publicerat 2021-01-11
Sista ansökningsdag 2021-02-05

Tillbaka till lediga jobb