Umeå kommun, Stöd och omsorg

Funktionshinderomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.

Daglig verksamhet ska bidra till personlig utveckling och främja delaktighet i samhället utifrån deltagarens behov och förutsättningar. Det övergripande målet med daglig verksamhet är att ge meningsfull sysselsättning som möjliggör utveckling för den enskildes självständighet, skapar en känsla av sammanhang och ger möjlighet till förberedelse för eventuella förutsättningar till någon form av arbete. 

Aros dagliga verksamhet är belägen på Carlshem och är en förberedande arbetsträningsplats med fokus på personlig utveckling, främjande av välbefinnande och självständighet.  Verksamheten består av mindre grupper med olika inriktningar kring sysselsättningen exempelvis mat och bak, administration, hantverk, teknik, social träning, film och foto, vedhantering och verkstad med demontering. Sysslorna kan varierar mer eller mindre i de olika grupperna, men gruppen har ofta ett huvudtema. Grupperna samarbetar flexibelt med varandra, men stödassistenterna har en "hemmagrupp" som det tillhör. Till detta vikariat är söks person till gruppen Verkstad. Samarbetar med andra aktörer som uppdragsgivare, anhöriga och andra externa parter är ofta förekommande uppgift.


Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att planera, strukturera, stödja, handleda, följa upp och utveckla uppdraget och arbetsuppgifter utifrån den enskildes behov och förutsättningar. Ett av målen är att verksamheten ska skapa förutsättningar till självständighet för deltagaren.

Arbetssättet präglas av flexibilitet, kontinuitet och trygghet. Arbetet består till stor del även av att leda, stöta och motivera deltagare för att nå uppsatta mål. I verkstaden arbetar deltagarna med demontering av elektronik och river böcker för återvinning. Flertalet andra uppgifter ingår också så som lasta in och ut olika saker, flytta, lasta och lossa tunga lådor, städning i lokalerna, förberedelse för arbetsstationerna m.m

I rollen som stödassistent ingår det dokumentation genom journalföring samt upprättande och uppföljning av genomförandeplan. 


Om dig

Vi söker dig som är utbildad stödassistent eller har annan utbildning som bedöms likvärdig av arbetsgivaren tex. inom socialt arbete, vård och omsorg med inriktning funktionsnedsättning och psykiatri. Vi tror att du som söker har erfarenhet att arbeta med personer med psykisk funktionsnedsättning, neuropsykiatriska diagnoser och psykisk ohälsa. Tjänsten kräver god kunskap i det svenska språket, både i tal och skrift samt goda kunskap av att arbeta med digitala verktyg,  journalföring, dokumentation, samverkan och planering i datorbaserade stödsystem.

Det är önskvärt om du har utbildning i Supported Employment (SE), Motiverande samtal (MI) eller ESL. Det är även positivt om du har erfarenhet av arbete med personer med utmanande beteende och komplex problematik. 

Du ska ha ett genuint intresse för målgruppen och ha erfarenhet av att arbeta flexibelt, både i grupp och enskilt. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Tjänsten kräver B-körkort.

På arbetsplatsen kan det förekomma rökning så du bör ej vara allergisk. 

Övrigt
1 tjänst

  • 1 vikariat, heltid, från och med 2024-01-02 till och med 2025-01-06 eller enlig överenskommelse.
Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-01-02
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1069
Kontakt
  • Britt-Inger Astergren, enhetschef , 090-164530
Facklig företrädare
  • Maria Lindgren, Vision, 090-163343
  • Helena Rönngren, Kommunal, 010-4429662
Publicerat 2023-11-14
Sista ansökningsdag 2023-12-04

Tillbaka till lediga jobb