Umeå kommun, Utbildning, Grundskola, Östermalmsskolan

Östermalmsskolan ligger i centrala Umeå med närhet till Öbacka och det vackra älvlandskapet samt till Gammliaområdet. Vi har dessutom promenadavstånd till bibliotek, teatrar, museet och universitet. Östermalmsskolan är en F – åk 6 skola, sammanlagt går det ca 260 elever på skolan. Vår fritidsverksamhet har en avdelning i varje årskurs F - åk 3 samt fritidsklubb åk 4-6. Skolan utmärks av den fina stämningen och samarbetet mellan de olika verksamheterna.

Vårt mål är att verksamheterna ska samverka så att verksamheten över hela dagen genomsyras av ett helhetstänk vilket gynnar elevernas lärande. Fritidsverksamheten har ändamålsenliga och rymliga lokaler.

Vi söker nu en medarbetare till vårt team!

 

Dina arbetsuppgifter
I samarbete med arbetslaget kommer du att ansvara för att driva och utveckla det pedagogiska arbetet i fritidshemmet runt den elevgrupp ni ansvarar för, med läroplan och kommunala mål som utgångspunkt. Du kommer att planera, dokumentera, följa upp och utvärdera verksamheten fortlöpande tillsammans med din kollegor. På Östermalmsskolan arbetar vi årskursvis i arbetslagen som består av fritidspedagoger, lärare och elevassistenter beroende på elevgrupp. Samverkan sker mellan verksamheterna. Du kommer att vara en viktig lagmedlem som tillsammans med dina kollegor samarbetar för att skapa ett sammanhang över hela dagen för eleverna.

Daglig kontakt och samarbete med vårdnadshavare är en viktig del i arbetet och du kommer att leda/delta i föräldramöten och ansvara för utvecklingssamtal mm.

Det är viktigt att du kan arbeta självständigt med planering, genomförande och dokumentation. Det är också viktigt att du kan samarbeta med kollegorna i arbetslaget. Vårt mål är att det ska finnas minst två fritidspedagoger per arbetslag så goda möjligheter till verksamhetsutveckling finns.

Om dig
Vi söker dig med lärarexamen med inriktning fritidshem eller utbildad grundskollärare F-3. Du har erfarenhet av arbete på fritidshem, samt med elever i behov av särskilt stöd. 

Vi söker dig som har förmåga att se barnets behov, är insatt i läroplanen och kan omsätta den i praktiken. Du är en nyfiken och engagerad lagspelare som tillför lust i arbetet.

Vi ser gärna att du bifogar examensbevis, personligt brev och cv.

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-04-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/85
Kontakt
  • Erika Hägglund, rektor, 090-161952
Facklig företrädare
  • Anna Olskog, Sveriges Lärare, 090-164932
Publicerat 2024-01-30
Sista ansökningsdag 2024-02-27

Tillbaka till lediga jobb