Utbildning, Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden, Gymnasieskola

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden ansvarar för kommunens åtaganden enligt skollagstiftning för gymnasieskola, anpassad gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, särskild utbildning för vuxna och svenskundervisning för invandrare. Nämnden ansvarar även för arbetslivsinriktad rehabilitering samt för den kommunala flyktingmottagningen. Vi samverkar för att kommunens medborgare ska lära, utvecklas och kunna leva ett självständigt liv. Vi har Sveriges viktigaste jobb - vårt uppdrag är att ge framtidstro.

Midgårdsskolan har tre nationella gymnasieprogram, ett introduktionsprogram och två program på anpassad gymnasieskola, där målsättningen är att alla elever ska ha möjlighet att växa och utvecklas oavsett utbildning. Här går cirka 800 elever som i en trygg och kreativ miljö får ta dela av Midgårdsskolans anda av kunskap och kultur.

Anpassad gymnasieskola (AGy) är uppdelat i individuella och nationella program, där de nationella programmen på Midgård är yrkesprogram med inriktningarna: Administration, handel och varuhantering (AHV) och Hotell, restaurang och bageri (HRB). Med ökad självständighet i fokus avser utbildningen ge eleverna god möjlighet på arbetsmarknaden och chans till anställning efter utbildningen. Vi lägger tyngdpunkt på elevernas personliga utveckling och hur deras färdigheter utvecklas utifrån de förutsättningar eleven har. Stor del av utbildningen är arbetsplatsförlagd för att stärka elevernas möjligheter till utvecklings inom det yrkesområde som valts. På AGy Midgård går cirka 30 elever.

AGy är en anpassad skolform med hög flexibilitet för att eleverna ska kunna utvecklas så långt som möjligt enligt utbildningens mål och pågår under fyra år. Vi stödjer barn och unga att leva ett så självständigt liv som möjligt och vi vill ge eleverna möjlighet till personlig utveckling, livskunskaper för en ökad samhällsgemenskap, ett meningsfullt vuxenliv och ett arbetsliv för alla.

Nu söker vi en utbildad grundskollärare i hem- och konsumentskap!

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att undervisa anpassad gymnasieklass i hem- och konsumentkunskap.  Som lärare ska du kunna väcka nyfikenhet hos eleverna och stimulera dem att själva söka kunskap. I samarbete med arbetslag och kollegor ansvarar du för att driva och utveckla det pedagogiska arbetet med läroplan och kommunala mål som riktmärke. Kontakt och samarbete med föräldrar är en viktig del i arbetet.

Om dig
Vi söker dig som är utbildad lärare med behörighet att undervisa i årskurs 7-9 i Hem- och konsumentkunskap. Du har lärarlegitimation/har ansökt om legitimation. 
Du är en trygg vuxen och en god förebild. Du har ett tydligt ledarskap med en väl genomtänkt struktur i undervisningen. Du har också en förmåga att knyta an till eleverna, se varje individ och skapa en god stämning. 

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv. Har du lärarlegitimation bifoga denna. Rekrytering sker löpande om erforderliga beslut tas.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Välkommen med din ansökan! Urval och intervjuer sker löpande.

Övrigt

  • Tjänsten är ett vikariat med chans till förlängning, deltid 70%, med tillträde 2024-02-05 till och med 2024-06-14.
Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2024-06-14
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-02-05
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 70%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/88
Kontakt
  • Andrew Grinderhagen, Rektor Bitr, 090-165937
Facklig företrädare
  • Anna Olskog, Sveriges Lärare, 090-164932
Publicerat 2024-01-31
Sista ansökningsdag 2024-02-16

Tillbaka till lediga jobb