Umeå kommun, Utbildning, Förskola, Sandbacka

Förskolan Sandbacken ligger "inbäddad" mellan Östra Kyrkogatan, kyrkogården, egnahem och hyreshus med närhet till Gammliaskogen. När vi ses på förskolan är vi alla en tillgång för varandra. Vi ser barn, personal och vårdnadshavare som en resurs för att skapa en lustfylld verksamhet.

Vår verksamhetsidé bygger på förskolans läroplan och den inspiration vi hämtar från de kommunala förskolorna i Reggio Emilia, som starkt betonar att alla barn kan och vill och har en längtan till att utforska sin omvärld för att förstå och skapa mening i tillvaron. Det är viktigt att få känna glädje i vardagen på förskolan, i möten och samtal med varandra, i lek, i utmaningar, i upplevelser, skapande och utforskande. Det är i dessa sammanhang som barn blir aktiva skapare av sin egen kunskap, kultur och identitet, tillsammans med andra. 

Dina arbetsuppgifter
Ditt arbete på förskolan är att leda och utmana barn 1-5 år på förskolan. I samarbete med arbetslag och kollegor arbetar du för att bygga upp, driva och utveckla det pedagogiska arbetet i barngruppen och på förskolan med läroplanen och kommunala mål som riktmärke. Du planerar, dokumenterar, utvärderar och verksamheten löpande tillsammans med dina kollegor. Kontakt och samarbete med vårdnadshavare är en viktig del i arbetet.

Om dig
Vi söker dig som är utbildad barnskötare och har förmåga att skapa goda relationer till barn, kollegor och vårdnadshavare. Vi ser det som meriterande om du har utbildning i tecken som stöd. Du har barnets bästa i fokus och din utgångspunkt i arbetet är att tillgodose både det enskilda barnet samt gruppens behov av trygghet, glädje och lärande. Du är nyfiken och har ett intresse av att se och förstå andra människor. Att skapa mening och glädje tillsammans med barn och kollegor är en strävan för dig.

Du har mångårig erfarenhet av arbete i förskola och väl förtrogen med läroplanen och kan omsätta dess mål i praktiken. Du är positiv och flexibel och strävar efter att utveckla dig själv och vårt gemensamma pedagogiska uppdrag. 
Vi ser helst att du har erfarenhet av att utforma tillgängliga och kreativa lärmiljöer, både inomhus och utomhus.  Du har kunskap om grundtankarna i Reggio Emilias filosofi.

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast, enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/117
Kontakt
  • Marielle Häggström, förskolechef, 070-5851987
Facklig företrädare
  • Helena Rönngren, Kommunal, 010-4429662
Publicerat 2024-02-05
Sista ansökningsdag 2024-02-19

Tillbaka till lediga jobb