Umeå kommun, Äldreomsorg

Vi söker dig som är intresserad av ett flexibelt och utvecklande arbete där individen är i centrum. Verksamheten och arbetsformerna ska kännetecknas av respekt för den enskildes integritet och självbestämmande. I vår värdegrund utgår vi från ledorden Medborgarfokus, Öppenhet, Tillit och Ständiga förbättringar.

Vi söker nu timvikarier till vårt team.

Hemsjukvården
Hemsjukvården ansvarar för hemsjukvård, hembesök, all rehabilitering och habilitering samt hjälpmedel ordinärt boende, inklusive hjälpmedelsförskrivning och intyg för bostadsanpassning. Ansvaret gäller dygnet runt för personer som är över 18 år och bor i sitt eget hem. Målen för hemsjukvården är bland annat att stärka den enskildes förmåga att leva ett självständigt liv och att erbjuda en god och säker hälso- och sjukvård, samt att öka personens upplevelse av god kvalitet. För att uppnå målen har tre fokusområden identifierats som anger riktningen i arbetet. Dessa är; hälsofrämjande och rehabiliterande arbetssätt, medskapande samt samordning och ansvarsfördelning.

Korttids
Arbetet innebär sjuksköterskeuppgifter på kommunalt korttidsboende i enlighet med HSL. Du är patientansvarig för 8–9 brukare med korttidsbeslut. Som sjuksköterska på korttidsboendet ansvarar du för ordinerade medicinska insatser, leder omvårdnadsarbetet tillsammans med teamet och är delaktig i planering inför utskrivning i samråd med brukaren, närstående och kommunens biståndshandläggare.

Dina arbetsuppgifter
Som sjuksköterska hos oss arbetar du med sedvanliga arbetsuppgifter som sjuksköterska på primärvårdsnivå. Det innebär bland annat läkemedelshantering, såromläggning, injektioner och katetervård med mera. Du planerar och styr själv din arbetsdag i samarbete med andra professioner med ett personcentrerat förhållningssätt. Arbetet sker i ordinärt- och korttidsboende och du ansvarar för hälso- och sjukvårdsinsatser i ett nära samarbete med andra professioner.

Om dig
Kanske jobbar du deltid idag eller har precis gått i pension? Vi letar efter en legitimerad sjuksköterska och vi ser gärna att du har genomgått vidareutbildning som specialistsjuksköterska med inriktning distrikt eller vård av äldre, även om det inte är ett absolut krav. Du har tidigare erfarenhet som sjuksköterska, och om du har erfarenhet från arbete inom hemsjukvård eller korttidsboende ser vi det som en stor fördel.

Du bör vara en lösningsorienterad individ som trivs med att arbeta i en snabb och varierande arbetsmiljö och som känner dig bekväm med att fatta självständiga beslut. Du är en god teamspelare som enkelt kan samarbeta med professioner från olika områden. Du är en person med en vänlig och respektfull attityd, och du är öppen och lyhörd i dina kontakter med både de boende och deras närstående.

B-körkort krävs för tjänsten. I arbetet ingår tunga lyft, lyfthjälpmedel används. Då det förekommer rökning och pälsdjur bör du inte vara allergisk.

Vi erbjuder dig:
Vi vill att du ska känna dig trygg hos oss och att du ska trivas med ditt arbete. Det vi kan erbjuda är bland annat:

  • Verksamhetsanpassad introduktion utifrån individuell erfarenhet
  • Ett omväxlande arbete
  • Personcentrerad vård
  • Kompetensutveckling

Du kan antingen bifoga ditt cv och personliga brev alternativt fylla i dina uppgifter i ansökningsformuläret. 

Urval sker löpande. Välkommen med din ansökan!

Följ Umeå kommun på Linkedin!

Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Timlön
Antal lediga befattningar 4
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/125
Kontakt
  • Tobias ångqvist, enhetschef, 090-161885
  • Annica Holmgren, enhetschef, 090-165262
Facklig företrädare
  • Jessica Axelsson, Vårdförbundet, 073-0731828
Publicerat 2024-02-08
Sista ansökningsdag 2024-03-31

Tillbaka till lediga jobb