Utbildning, För- och grundskolenämnden, Förskolor Sydväst

Vi samverkar för att barn och elever ska utvecklas och ha en trygg uppväxt. Vi lär barn att läsa, skriva och räkna. Vi bidrar till att utveckla barns fantasi och tro på sin egen förmåga. Vi stödjer barn och elever att leva ett självständigt liv. Vi har Sveriges viktigaste jobb - vårt uppdrag är att ge unga framtidstro.

Personalpoolen i Umeå kommun är till för att tillgodose förskolornas behov av korttidsvikarier. Uppdraget i poolen innebär att du arbetar på förskolorna inom området när ordinarie personal är frånvarande. Det är ett omväxlande och stimulerande arbete där du träffar många olika barn-, personal och arbetsgrupper.

Vi söker nu totalt 4 stycken barnskötare för uppdrag inom Personalpoolens ytterområden & byar för både Nord & Väst.  Placering förlagd inom Sörfors, Överboda, Rödåsel, Hissjö, Tavelsjö och Flurkmark. 

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med allmänt förekommande arbetsuppgifter inom verksamheten förskola, prioriterat är arbete i barngrupp. Bokning av personalpoolen sker med 1-7 dagars intervall där arbetet utförs på flera olika enheter runt om våra ytterområden och byar. De dagar du inte är bokad i poolen förstärker du personalgruppen vid ett så kallat hemviste, en av förskolorna i området. Alla anställda i personalpoolen medverkar till att skapa en positiv och utvecklande miljö för alla barn på förskolorna i området.

Alla anställda i personalpoolen medverkar till att skapa en positiv och utvecklande miljö för alla barn på förskolorna i området.

På förskolan är ditt arbete att leda och utmana barn i åldersgruppen 1-5 år på olika avdelningar. I samarbete med arbetslag och kollegor ansvarar du för att genomföra det pedagogiska arbetet i barngruppen och på förskolan med läroplan och kommunala mål som riktmärke.

Om dig
Du är utbildad barnskötare och har erfarenhet av arbete på förskola. Vi ser gärna att du är insatt i förskolans rutiner och riktlinjer. Du bör vara självständig, flexibel och beredd på att arbeta ihop med många olika personer och på olika enheter. 

I Umeå kommun finns ett flertal förskolor där barnen som grund har annat första språk än svenska. Vi ser därför gärna att du är flerspråkig och känner dig trygg i att tala engelska.

Du kommer att jobba på flera olika förskolor inom byar och ytterområde nordväst, det är därför ett krav att du har körkort och tillgång till bil. 

Umeå kommun ingår i förvaltningsområdet för samiska, finska och meänkieli, www.umea.se/minoritet. Därför är det meriterande om du har kunskaper i något eller några av dessa språk.

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

Välkommen med din ansökan. Du kan antingen bifoga ditt cv och personliga brev alternativt fylla i dina uppgifter i ansökningsformuläret. Har du lärarlegitimation bifogar du denna tillsammans med din ansökan.

Urval, intervjuer och tillsättning sker löpande så skicka in din ansökan redan idag.

Övrigt
-4 platser särskild visstidsanställning, heltid, tillträde snarast, enligt överenskommelse till och med 2024-06-30.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast, enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/140
Kontakt
  • Erika Eriksson, enhetschef, 090-163076
  • Carola Espinoza Lestander, enhetschef, 090-163088
Facklig företrädare
  • Helena Rönngren, Kommunal, 010-4429662
Publicerat 2024-02-13
Sista ansökningsdag 2024-03-05

Tillbaka till lediga jobb